Vieze surprise

Vieze surprise maken

Vieze surprise
Foto: Meidenblog.nl

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je een vieze surprise zou willen maken.

Wanneer iemand vorig jaar een smerige surprise voor jou heeft gemaakt bijvoorbeeld, want dan is dit je kans om die persoon terug te pakken. Maar misschien heb je ook wel gewoon zin in een hilarische surpriseavond?

Wat de reden ook is: als je een smerige surprise wilt maken dan ben je hier op het juiste adres.

Maar pas op: deze surprises zijn zó smerig, dat je er maar beter voor kunt zorgen dat niemand erachter komt dat jij de maker bent!

Vieze surprise met smurrie

Een klassieker, maar hij blijft leuk. Je slachtoffer krijgt een leuk cadeau, maar dit zit verstopt in een pot of een bak met smurrie. Hij of zij zal het er zelf uit moeten graaien… Om het extra leuk te maken kun je er nog een paar nepcadeautjes in doen.

Dit heb je nodig:

 • Een kartonnen doos (alternatief: pot met deksel, pan of emmer)
 • 1-2 broden (afhankelijk van de grootte van je doos)
 • Voor de smurrie: knoflooksaus, rijstepap, yoghurt, afwasmiddel (liefst allemaal tegelijk)
 • Eventueel een krant (voor als de smurrie te dun is)

Zo maak je deze vieze surprise met smurrie:

Doe twee vuilniszakken in de kartonnen doos (twee, want je wilt zeker weten dat het niet gaat lekken). Maak de randen van de vuilniszakken vast aan de doos met nietjes of met stevig plakband. De doos kun je dichtvouwen en een gat aan de bovenkant maken zodat je slachtoffer niks kan zien en alleen maar kan voelen.

Verkruimel  het brood met je handen.

Nu komt het: om er een echte vieze surprise van te maken ga je allerlei glibberige of vies ruikende sauzen toevoegen. Bijvoorbeeld knoflooksaus of afwasmiddel. Je kunt natuurlijk ook zelf iets toevoegen wat niet in het lijstje staat, bijvoorbeeld een pot stroop of pindakaas.

Meng alles met elkaar en zorg dat het niet te dun wordt. Wordt het toch te dun, dan kun je de smurrie weer wat dikker maken door in snippers gescheurde kranten toe te voegen.

Wanneer je zelf een hekel hebt aan vieze handen dan kun je beter huishoudhandschoenen aantrekken.

Nadat je alles goed door elkaar hebt gemengd kun je het cadeau erin stoppen. Zorg er hierbij voor dat het cadeau goed waterdicht is verpakt. Je kunt het nog leuker maken door wat nepcadeautjes erbij te doen. Bijvoorbeeld door een aardappel in te pakken, of een toiletrol.

Sluit de zak en maak de doos dicht. Gebruik je een pot, schroef dan het deksel goed dicht. Pak het geheel in in een leuk cadeaupapier. Voeg eventueel een gedicht bij en je vieze surprise is klaar!

Idee 2 – Cadeau in een drol

Bij het vorige was er alleen nog sprake van vieze smurrie. Hier wordt het erger: het cadeau zit in een drol verstopt!

Geen echte natuurlijk. Poep bevat allerlei bacteriën en andere ziekmakers. Bovendien stinkt poep zo erg dat je het risico loopt dat je het volgend jaar niet meer mee mag doen met de surpriseronde..

Daarom gaan we nep-poep maken. Deze nepdrol stinkt niet, maar ziet er wel heel zo echt uit dat degene die jouw cadeau ontvangt de rillingen over zijn of haar rug zal voelen lopen bij het uitpakken ervan.

Dit heb je nodig:

 • Een hele ontbijtkoek
 • Een pot pindakaas met stukjes noot (ziet er erg realistisch uit)
 • Stroop (voor de glans)
 • Eventueel een luier

Zo maak je een surprise in een drol:

Neem een beslagkom en verkruimel alle ontbijtkoek.
Roer er daarna 4 eetlepels pindakaas doorheen en twee eetlepels stroop. Kneed alles door elkaar.

Stop je cadeau in een plastic zakje en vorm er een drol omheen. Je kunt de drol in een pan leggen met een deksel erop (verrassing!) of op een bord leggen. Ook kun je hem in een luier stoppen, je hoeft er dan geen drol-vorm van te kneden, want poep in een luier zit er altijd doorheen gesmeerd en heeft geen vaste vorm.

Vergeet niet de reactie van de “gelukkige” te filmen wanneer hij of zij het cadeau uitpakt!

Idee 3 – potje met vet

Als je vet opwarmt dan smelt het. Koelt het af dan wordt het weer hard. Ideaal materiaal om een cadeau in te verstoppen!

Dit heb je nodig:

 • Vet dat hard is bij kamertemperatuur (frituurvet of harde boter)
 • Pan (als vorm)

Smelt het vet in een (frituur)pan. Het hoeft niet gloeiend heet te worden, als het maar helemaal gesmolten is. Je kunt ook oud frituurvet gebruiken wat je toch van plan was om weg te gooien. Giet het na opwarmen in een gewone pan.

Laat het vet zover afkoelen dat je de buitenkant van de pan met je handen aan kunt raken zonder je te verbranden. Je kunt vaak zien aan het vet dat het van kleur verandert als het zover afgekoeld is dat het bijna weer hard wordt.

Pak je cadeau goed in in plastic en stop het in het vet.

Wacht tot het vet helemaal hard geworden is. Dit kun je versnellen door de pan met vet in de koelkast te zetten.

Zodra het vet keihard is geworden kun je het blok vet uit de pan halen. Spoel daarvoor de buitenkant van de pan even kort om met heet water. Hierdoor smelt het vet aan de randen en laat het gemakkelijk los uit de pan.

Klaar is je surprise!

Als je een grote platte pan gebruikt kun je het blok vet versieren en er een feestelijke taart van maken.

Extra tips

Een surpriseavond moet natuurlijk wel leuk blijven. Om het leed voor je slachtoffer wat te verzachten kun je een pakje bijvoegen met daarin een setje huishoudhandschoenen.

Bovenstaande vieze surprises kunnen vlekken geven in de vloerbedekking. Knip twee vuilniszakken open en stop deze bij het gedicht van je cadeau. Vraag of de ontvanger de vuilniszakken onder zijn stoel wil leggen voordat hij begint met uitpakken. Dit maakt het uitpakken extra spannend, want iedereen zal zich afvragen wat er in hemelsnaam gaat gebeuren…

Facebook

Heb je een Facebook account? Klik dan hieronder op “vind ik leuk” en krijg snel antwoord op al je surprisevragen!

Vergelijkbare berichten

32 reacties

 1. anoniem schreef:

  ECHT SLECHT doe zoiets als koeien stront in een doos en dan rotte eieren met slijm mengen pindakaas mengen en dan in de doos water erbij mengen een beetje de SMURRIE laten drogen en dan doos dicht klaar x anoniem

 2. kayleigh schreef:

  ik heb eens een mega snoeptaart gemaakt wat zat er in natte otbijt koek en waspoeder met water gillen wat mijn moeder deed aaah iill

 3. maartje schreef:

  Maak een neus waarin je slijm doet en iemand een kado uit moet graaien door in de neus te “peuteren” met zijn hele hand. Of maak een wc-pot waar poep in zit (ontbijtkoek met pindakaas en olie) en stop daar een kado in.

  1. Hallo, Maartje ik wil dit jaar ook zo’n neus maken maar ik snap niet helemaal hoe ik de gel in de neusgaten doe en zorgen dat de gel er dan niet uitloopt. Wil iemand mij dit misschien vertellen? Groetjes!

  2. Goed idee van die neus! Ik en m´n vriendin wisten niet hoe je die moest maken. Maart nu gelukkig wel.. Nu gaan we die maken. Maar waar haal ik kippengaas? Groetjes Lisa.

  3. Vorig jaar had ik voor mijn vader een vieze drol gemaakt van peperkoek en water, ook had ik er nog jam en allemaal verschillende kruiden voor de geur. Dat was echt heel grappig!! Moet je ook eens doen!

 4. hey allemaal, de suprises zijn heel leuk. ik heb zelf al een paar gemaakt. groetjes anna

 5. anoniem schreef:

  ECHT SLECHT bedenk iets leuks zoals paardestront in een emmer met rotte eieren erin

 6. Hahaha, een goed idee. Ik ga een wc pot maken en daarin van al dat smurrie, daar zal mijn oom niet blij mee zijn. 🙁 Hahahaha

 7. Moet je een supise voor een meisje van 10maken doe dit. zoek een doos die op een mooie hafdesin tv lijkt (plat a.u.b) en dan knip je het scherm der uit plakt een uitvergroot meisjes plaatje er op bijv. topmodellen en danplak je het erop als een tv progama en dan ros verfen de buitenkant en de randen en dan boven het scherm plaken (uitgeprint is mooier) topmodel en dan onder het scherm in gouden letters (zelf uitgeknipt) topmodel tv en dan als het verf droog is gouden gliters de overheen cados in de doos en dan de sniper en dan :)klaar xx Senna

 8. Veerle schreef:

  ik wil graag iemand terug pakken met een vieze surprise . dus dit zijn goede tips voor mijn surprise

 9. Tips:
  1: koop slijm
  2: water met peperkoek
  3: honing
  En dat allemaal door elkaar doen!!!

  Verder bedenk ik er nog wel wat !!! Groetjes

 10. Karina schreef:

  haha mijn broer weet niet wat ‘m gaat overkomen dit jaar xD

 11. anoniem schreef:

  spaghetti in een hele hete pan met water doen, daarna in een plastic zak doen(helemaal water dicht natuurlijk) en dan graaien maarr!

 12. Regenboogslijm schreef:

  Ik heb dit jaar mijn kleine zusje getrokken, zij is een jaar jonger dan ik dus we liggen vrij dicht bij elkaar, hierdoor kunnen we het heel goed met elkaar vinden. Dus ik bedacht dr een lekker in de maling te nemen.

  Ik heb een grote regenboog gemaakt: Ik heb kippengaas gevormt tot een grote, diepe, hoge boog. Met papier marché de regenboog gemaakt. Daarna aande bovenkant een klepje gemaakt waar ze met haar handen in moet. I

  k had in elke poot een vuilniszak gedaan met een mengsel van wattenbolletjes, schenkstroop en afwasmiddel erin gedaan.De buiten kant natuurlijk in allemaal kleuren geschilderd. Ik had de kadootjes in mijn kamer verstopt en in de surprise een briefje gedaan met waar ze lagen.

  Nou ze baalde heel erg dat ze helemaal vies was voor een klein briefje! Het was echt lachen en we waren met allemaal familie en vrienden en daar stond ze dan met dr hele armen onder de vieze slijm! Echt top!

 13. anoniem schreef:

  ik heb eens een kont van papier-maché gemaakt en daar een plastic zak onder en in die zak zat een mengsel van ontbijtkoek ketjap en water

 14. ik ga een nagellak maken met daarin dat vieze spul ahahahahahahahahahhaah

 15. ontbijtkoek nat maken en er bloem bij doen in de vorm van een drol leggen in een doos met deksel de gene die het krijgt moet er met zijn handen in graaien

 16. hee,

  wat ook leuk is voor een surprise is een pot die dicht kan en dat je daar bijvoorbeeld knoflooksaus, stroop en dat soort dingen in die pot doet met kranten knipsels of watjes ik zou persoonlijk watjes doen. En dat goed door elkaar mengen, dan moet je natuurlijk wel de cadeautjes die je de in wilt doen goed in pakken ik zou der een boterham zakje om doen en dan diep in de pot er in stoppen…

  je kan ook een schoenendoos gebruiken dan bedek je de onderkant met een vuilniszak dan blijft al het stroop en knoflooksaus in de schoenendoos, en de rest natuurlijk hetzelfde als hierboven…

 17. iorjsjdf;z schreef:

  heeft iemand een tip om een vieze surprise te maken want ik wil er iets smeerigs is doen

 18. Appelsapsoep schreef:

  Hoe maak je een wc want in die wc ga ik een drol doen help meese

 19. Met een emmer een bril van karton enhet achterstuk van een schoenen ddoos. Echt superleuk! Ik doe het ook dit jaar!

 20. Kikibi schreef:

  Hoe kun je bruine smurrie maken dat niet blijft plakken en vloeibaar is?

 21. Je kan ook een wc pot maken met drol enzo maar de kado niet daar in doen de achter want van de wczogenaamd maak je van hout een kist daar die je de kado in en en vast schroeven maar de schroefen draaier moet wel in de wc pot zitten met drol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.