YouTube downloaden

Muziek downloaden van YouTube

YouTube downloaden

Op YouTube is veel muziek te vinden. Bijna elk nummer dat ooit in de hitlijsten heeft gestaan is te beluisteren (en vaak ook te bekijken) via YouTube.

Er zijn verschillende programmaatjes ontwikkeld waarmee je muziek van YouTube kunt halen. De muziek wordt dan als mp3-bestand op je harde schijf opgeslagen waarna je het nummer vanaf je eigen computer kunt beluisteren of op een cd of mp3-speler kunt overzetten.

Tip: Lees onderaan dit artikel ook nog even onder het kopje “Legaal of niet”.

Welke programma heb je nodig

Gratis muziek van YouTube downloaden kan met het programma Free YouTube to mp3 Converter van DVDVideoSoft en is hier te vinden. Het installeren van het programma gaat als volgt:

 • Selecteer je taal (Nederlands)
 • Ga akkoord met de licentieovereenkomst
 • Vink de drie hokjes uit, je hebt ze niet nodig

Het programma is geïnstalleerd. Nu kun je muziek downloaden van YouTube. Het programma wordt meteen gestart na installatie. Hieronder leg ik uit hoe je gratis muziek kunt downloaden.

YouTube muziek downloaden

Wanneer je het programma opstart kies je voor het gele blok (internet). En vervolgens voor Free YouTube to mp3 converter. Deze optie zorgt er zometeen voor dat je de muziek van YouTube kunt downloaden en als mp3 bestand op je computer wordt opgeslagen.

Vervolgens zoek je op YouTube naar een nummer dat je mooi vindt. Ga naar de adresbalk, selecteer de link (http://…). Klik er dan met de rechtermuisknop op en kies “kopiëren”. Daarna ga je naar het programma en klik je op de knop Plakken.

Het programma neemt automatisch de titel van de YouTube video over. Nu ben je bijna klaar.

In het veld eronder zie je waar het mp3 bestand wordt opgeslagen. Wil je het mp3 bestand op een andere plek opslaan dan kun je met behulp van de knop Bladeren eventueel een andere locatie kiezen.

Klik op Downloaden om het mp3 bestand van YouTube op te halen en op je computer op te slaan. Even wachten en je favoriete nummer staat nu als mp3 bestand op je computer!

Extra opties

Er zijn nog een aantal extra opties mogelijk met dit programma. Zo kun je de muziek van meerdere YouTube video’s tegelijk downloaden door meerdere links in het bovenste veld te plakken.

Verder kun je desgewenst de mp3 tags zelf invoeren door een nummer te selecteren en te klikken op Labels.

Standaard wordt de titel van de YouTube video gebruikt als titel voor het mp3 bestand. De naam van het bestand kun je wijzigen door te klikken op Uitvoernaam.

Gedownloade muziek afspelen

De muziek die je via YouTube gedownload hebt kun je afspelen op je pc of laptop. Maar je kunt de muziek ook op een USB-stick zetten en afspelen op elk apparaat met een USB-aansluiting. Bijvoorbeeld je autoradio of stereo-installatie.

Problemen

Melding “koppeling niet gevonden”

YouTube verandert regelmatig de manier waarop filmpjes gedownload kunnen worden. Wanneer je deze melding krijgt dien je een nieuwe versie van het programma te downloaden. Hiermee kun je weer muziek van YouTube ophalen.

Melding “fout bij video detectie”

Hiervoor geldt hetzelfde als bij de melding “koppeling niet gevonden”. Zodra je de nieuwe versie van het programma hebt geïnstalleerd kun je weer muziek downloaden van YouTube.

Virussen in het programma

Het programma bevat geen virussen. Wel worden er standaard een aantal extra onderdelen geïnstalleerd, waaronder een toolbar. Deze opties kun je dan ook het beste uitvinken tijdens de installatie.

Matige geluidskwaliteit

Muziek die je via YouTube gedownload hebt heeft over het algemeen een slechtere geluidskwaliteit dan muziek via een cd of een betaalde dienst als Spotify of iTunes.

Legaal of niet

Belangrijk om te weten is dat het niet altijd legaal is om muziek van YouTube te downloaden. De muziek kan misschien wel ‘gratis’ op YouTube worden aangeboden, maar dat wil nog niet zeggen dat je er programma’s op los mag laten die de audio apart eraf halen.

Heeft één van je bandleden een opname van jullie concert op YouTube gezet en wil je de audio apart downloaden zodat je later onderweg nog even kunt luisteren wat er wel en niet goed ging, dan is dat natuurlijk geen probleem.

Bij het beantwoorden van de vraag of het downloaden van muziek van anderen vanaf YouTube is toegestaan kom je in een grijs gebied terecht. Muziek die valt onder de zogenaamde Creative Commons license kun je ongestraft downloaden.

Twijfel je of het legaal is? Doe het dan niet. Uiteindelijk is het echter jouw eigen verantwoordelijkheid.

Samenvatting

Op YouTube is veel leuke muziek te vinden die je gratis kunt luisteren. Het zelf downloaden van deze muziek is in de meeste gevallen niet legaal. Het is wel legaal als de muziek onder de Creative Commons licence valt of als het om jouw eigen muziek gaat.

Veel plezier gewenst met het downloaden van muziek van YouTube. Heb je nog vragen? Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Vergelijkbare berichten

76 reacties

 1. Ik heb dus een Free You Tube To mp3 Conventor kan dus niet mmer downloaden er komt telkens op CONVERSIEFOUT , hopelijk kun je me helpen .Dank u

 2. Teressa schreef:

  Hallo, heb opnieuw free you tube mp3 conventor gedownload. Dit is wel gelukt, klik ik op optie’s om automatisch aan te vinken, krijg ik steeds een vesnster om te kopen! Kunt u mij hier antwoordop geven?

 3. Hallo even serieus ik heb vorige week nog gewoon van youtube ZELF een liedje opgeslagen hoezo kan dit nu opeens niet meer?????????? GEEN IDEE hoe ik het heb gedaan meer dus ik ben zeer gefrustreerd iemand leg me uit hoe dit opeens niet meer kan aub

  1. ks bakker schreef:

   Ik heb met free youtube downloader steeds kunnen downloaden,nadat ik de nieuwste versie heb gedownload wil het niet meer en krijg ik youtube downloader is incomatibele.
   Wat is er aan de hand en wie weet de oplossing.

  2. hendri schreef:

   Het heeft te maken met je provider die laat dat niet meer toe je moet er nu eerst een app voor downloaden. Vriendelijke groet

  3. Gisèle schreef:

   Free You Tube to MP3 Converter 4.1.50 is de laatste versie die ik heb geïnstalleerd.
   Na het kopieren van de link in YouTube en het plakken in de converter kan er nu geen muziek meer worden binnen gehaald.
   De melding komt steeds naar voor van ….
   KOOP PREMIUM OM VIDEO’S VAN + 3MIN TE DOWNLOADEN verder gebeurd er niet en men kan verder ook niks doen.
   Enig idee hoe dit zou kunnen worden opgelost?
   Bedankt om een feedback te laten geworden.

   1. Ik heb hetzelfde probleem…dus uiteindelijk kan er geen muziek gedownload worden want heb geen liedjes van – 3min 🙁

   2. Die lui willen hebben dat de PRO-versie wordt gekocht.

 4. sandra schreef:

  hoe kan ik mijn gedownloade muziek op een cd zetten? En ook op een usb stick? hoop gauw van u te horen.

 5. Kan youtube converter niet meer openen op mijn bureaublad geeft foutmelding. Wat is hiervan de reden?

 6. Hennie schreef:

  Ik heb een aantal volksdance muziek opgeslagen van you tube en in een map met mijn muziek opgeslagen. Is het mogelijk om deze te openen vanaf mijn laptop als ik naar een andere plek ga, waar ik deze kan laten afluisteren?bv in een andere wijk.Hoop op snel antwoord, gr Hennie.

 7. ik heb een liedje gezien op yourtube Sylvo – Grace Kelly (jump mix) maar deze is verwijdert en ik wil dit liedje graag hebben wat kan ik doen om dit lietje te bemachtigen gr joep

  1. yyoikjiki schreef:

   weemm mmkmknkbnkmmakak

   bjjnbjhbjjjb ibnhbjbjbbubjbijna

  1. via yourtube converter bij googel invullen en dan het programa openen en je url invullen bij het programa

 8. brenda schreef:

  ik kan sinds vandaag niks meer binnen halen vanaf you tube dat kon ik gister nnog wel,heb you tube downloader erop zitten maar you tube verandert elke x mijn instelling van engels naar nederlands en weer terug en nu kan ik zelfs geen nederlandse muziek meer binnen halen echt helemaal niks meer.Wie kan mij hierbij helpen?

  1. Brenda, je moet het gewoon blijven proberen, misschien dat het dan wel lukt gr jacco

   1. Je Moeders dikke kut schreef:

    JOH dan meen je toch zeker niet!!!!!!! ?

 9. ann vercammen schreef:

  halooo ik moet dringend een liedje van you tube hebben voor een begrafenis maar snap ni hoe ik dat moet doen naar mijn pc en dan op cd zetten kan je helpen daag anneke

 10. Ik heb de allerlaatste versie gedownload, toch krijg ik de melding steeds weer fout bij video. Ik heb het programma al een aantal keer verwijderd, maar dit heeft geen enkel nut. Wat kan ik doen? Alvast bedankt.

 11. ik kan helemaal niet downloaden no valida links were found in de clipboard copylinks and clik paster agina dus wat moet ik doen ik klik dat zoo vaak aan en komt er telkens het zelfde ik hem mijn computer op nieuw gestart ik heb hem 2 keer op nieuw aan gedaan dus wat moet ik doen??

 12. jurgen schreef:

  Hallo. Als je bij Berk Music(apres ski muziek) kijk dan krijg je te zien dat hij 200 films aanbied.Dan kopieer ik zoals het hoort , plaats dit op in programma van youtube en vraagt dan of ik ze alle 200 wil downlaoden. Klik dan op JA.Maar er gebeurt niets. Wat moet ik doen of wat doe ik fout? Om al deze liedjes een voor een te plaatsen is erg VEEL werk.Hoe krijg ik het voor elkaar om ze in een keer te plaatsen en te downloaden. Ik hoor het graag. Mvg Jurgen.

 13. marlies verbeek schreef:

  ik wil gewoon wat leuke liedjes van internet afhalen en luisteren op mijn pc. maar ik snap er geen hout van.

 14. kaithlyn schreef:

  ik moet de taal nl selecteren maar ik zie nergens staan bij de talen nl dus waar staat dat?

  1. kaithlyn schreef:

   yes een heleboel liedjes op mijn computer staan thanks dit programma is goed

 15. Gerard schreef:

  Hai, in de begeleiding welk “program heb je nodig” wordt gezegd “selecteer Nederlands” mijn vraag is: “waar moet ik die selecteren?” Ik zie n.l. nergens “Dutch of iets dergelijks staan. graag even rectie. Groetjes Gerard.

 16. ik krijg wel alles op mijn computer maar wil het ook op een cd die ik overal kan afspelen dat lukt me niet kan alleen maar via de comp. worden afgespeeld wat doe ik fout

 17. Mijn reactie is meer een vraag ! Mijn broer is een grote fan v d Hollies (muziekgroep jaren ’60 en ’70 ). Nu wilde ik heel graag een cd-tje voor hem branden voor in de auto , maar ik weet niet goed hoe ik te werk moet gaan. Ik lees wel in dit artikel op welke manier ik muziek van yuotube kan downloaden naar mp3 converter maar hoe kan ik hem dan op een cd branden ? Ik heb verschillende nummers wel ge-liked op youtube dus ze staan alvast geordend. Kan ik muziek die ge-liked is op youtube ook rechtstreeks op een cd branden ?
  Graag reactie. Dank je wel bij voorbaat !

  1. phebe depoorter schreef:

   je kan ook een programma downloaden voor zelf filmpjes te maken en daar kan je cd,s bij branden van YouTube en andere sites en titels en foto’s heb dit zelf ook gedaan en werkt heel goed het programma heet make your video of video opnemen!
   veel su6

 18. Kunt u mij helpen want ik kan nergens een naam van een artiest invullen hoe kan ik op een stick de muziek overzetten snap er niks van wil mijn stick later in een box doen

  1. GratisTips schreef:

   Hallo Nadine,

   Wanneer je ingelogd bent bij YouTube en je gaat naar de hoofdpagina (www.youtube.com) dan vind je aan de linkerkant de optie “Afspeellijsten”.

   Mocht je je favorieten daar niet terugvinden dan kan het zijn dat je onder een andere gebruikersnaam bent ingelogd. Door rechtsbovenin op het poppetje te klikken kun je zien onder welke gebruikersnaam je ingelogd bent.

 19. Hoi,
  Je hoeft niets te downloaden. als je bij google ‘YouTube Converter’ intypt krijg je mooie sites waarbij je naar YouTube gaat, de URL kopieert en die link in de Converter site zet. Daar vind de site het liedje en kan je het downloaden! Als je een lege cd in je PC stopt kun je de liedjes ook opslaan op die cd. hartstikke simpel!

  groetjes

 20. Welke converter kan of moet ik gebruiken om het geluid van het muziek even hard of zacht te krijgen. —– Bij vootbaat dank!

  1. gewoon in toetsen bij google en dan kom je er volgens mij wel?
   moet ik ook nog doen!

 21. ik moet mijn muziek ook nog door zo’n mangelmachine halen, het ene nummer gaat heel zacht, en het volgende nummer weer keihard.

 22. waar ik wel mee zit is het volgende, ik wil 1 specifiek nummer van een YouTube filmpje halen.
  dit is van de band normaal, en staat op ”voor alle fans”
  ik heb via google gevonden hoe dit moet, en dit is me ook gelukt, maar om nu alleen de muziek er af te krijgen, dat lukt me niet.
  ik kan wel het filmfragment zien, maar om deze in de convector te plaatsen, en er alleen de muziek af te halen lukt me niet!

  de convector pakt wel de hele film, dus alle liedjes, maar dit geknipte deel alleen dus niet.
  weet iemand dit wel?

 23. tamara schreef:

  kan ik ook muziek downloaden van een uur of langer. wil graag workout muziek naar mn telefoon zetten met de converter maar hij weigerd ze. heb je misschien tips?
  groetjes tamara

 24. bij een aantal lietjes komt er error op hoe komt dat
  ( niet allemaal) grtjs seppe

 25. oe zet je muziek van je computer op je gsm ?
  ik heb een kabel maar daar zet ik dingen van men gsm op men computer maar he doe je dit omgekeerd ????? HELP aub !!!! ik heb die muziek dirngend nodig

 26. angelapolderman@hotmail.com schreef:

  kandemuzieknietharderzetten

 27. jac
  Waar vindt ik de URL van een liedje at ik wil downloaden van alles geprobeerd komt niet te voorschijn

 28. peter.h. schreef:

  mag er ook gekopieeerd worden vanaf joutube naar internet en van daaruit naar een dvd-cd?

 29. Sander schreef:

  Ik probeer via DVDvideosoft een dvd te maken met verschillende Youtube clips. Dit is me al eerder gelukt dus daar gaat het goed. Nu probeer ik wederom een dvd te maken en het lukt me steeds niet om de clips in de gewenste volgorde te plaatsen. Het programma pakt telkens de clips die ik als laatste op de dvd wil zetten als eerste. Ongeacht of ik de lijst welke ik heb aangemaakt achterstevoren laad of niet?? Het maakt ook geen verschil dus welke clips ik bovenaan in de lijst heb staan. Iemand een idee of je ook clips op je eigen gewenste volgorde kan zetten, eerder is het me wel gelukt namelijk.

 30. mehter schreef:

  hoi ,als ik url in geeft bij converter krijg ik melding in gele kleur ” signatur download problem ” ( 4004) wat is het reden hier van?hoe kan ik dit probleem oplossen?in verleden probleemlos gebruikt free YouTube converter,ik heb hem verwijderd opnieuw installerd niets help,ik kan niet free YouTube converter direct downloaden ,ik moet via offline installer dowloaden ,wat mis ik eingelijk. ,graag hulp hierover ,alvast dank

 31. wat er met yutube is=====weet ik ook niet maar van morge wes yutube er maar nu niet wie weet wat er lpps is

 32. kan je alleen liedjes onder de 3 minuten downloaden ?
  er staat dat je anders premium moet gaan

  1. marian schreef:

   klopt, je kunt alleen liedjes ONDER de 3 min. downloaden via de converter. dus ben je verplicht om de premium te kopen. 🙁

   1. Tasjka schreef:

    Ik heb dat ook en kan nergens iets vinden waarom dit plotseling is.
    Is het misschien omdat je een bepaalde hoeveelheid nummers al hebt gedownload?
    Kun je het programma verwijderen en weer opnieuw installeren om de melding te omzeilen zodat ik geen premium hoef te kopen??…….iemand?

 33. Andy kadar schreef:

  Ik kan downloaden wie help alstublieft
  A.U.B wie kan

 34. Andy kadar schreef:

  ????????????????????????????????????????????????????

  1. Lujk ????????????????????????????????????????????????????????

 35. hallo allemaal
  ik heb een vraagje ik werk bij een verzorgings huis en daar draaien we elke maandag muziek met beeld. alleen hebben ze mij gevraagt of ik dat wou doen.
  nou heb ik wel muziek via youtube gedownload alleen krijg ik hier geen beeld bij.
  hoe kan ik dit wel krijgen?
  alvast bedankt liefs diana

  1. Vandamme schreef:

   De muziek die ik gedouwloud was van celine dione en van goldie 2van pink en van George maikel

 36. Vandamme schreef:

  Mijn naam is christine vandamme ik geef je me e mail vandmmechristinehotmail.com het is muziek van goldie 2van pink haar nieuwe is er bij celine dione en George maikel het werd me onterecht ontnomen van googel omdat ik geen ander Accound wilde dank u wie heef er nog zo iets meegemaakt

 37. Casper schreef:

  Casper

  Wie kan me helpen. Ik heb muziek gedownload maar ik kan ze nergens terug vinden in mijn map. Hoe kan ik aangeven in welk map ik downloads wil hebben?

  Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.