bovenlip ontharen

Je bovenlip ontharen – zo doe je dat

bovenlip ontharenNaarmate je ouder wordt kunnen de donshaartjes op je bovenlip steeds donkerder en stugger worden. Op een gegeven moment kun je van dichtbij een (lichte) snor zien.

Vrouwen met donker haar hebben hier eerder last van omdat hun donshaar sowieso al donkerder gekleurd is dan dat van vrouwen met blond haar.

Wil je deze haartjes op je bovenlip weghalen? Je kunt hiervoor eventueel naar de schoonheidsspecialiste, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf doen. Hieronder vind je een aantal manieren voor het weghalen van haar op je bovenlip.

 

Waxen

Het waxen van je bovenlip gaat erg snel. Je legt een waxstrip over de huid boven je bovenlip, laat deze even afkoelen en trekt hem dan in één keer los. Hierbij worden alle haartjes met wortel en al verwijderd en daardoor blijven ze lang weg.

Wanneer je hars gebruikt die je zelf aanbrengt, dan breng je deze aan “met de haargroei mee”. Dat wil zeggen: van boven naar beneden, met een kleine afwijking naar de zijkant. Het lostrekken doe je tegen de haargroeirichting in, dus van beneden naar boven. Gebruik je harsstrips? Deze kun je gewoon aanbrengen en tegen de haargroeirichting in lostrekken.

Waxen kan (een beetje) pijnlijk zijn, zeker de eerste keer. Door de huid strak te houden bij het lostrekken doet het minder pijn. Hiervoor hou je je lippen stijf op elkaar en maak je je mond wat breed, alsof je een “M” wilt zeggen.

Wanneer je je bovenlip vaker harst zul je merken dat het minder pijn gaat doen. Ben je klaar met waxen en heb je last van restjes wax op je bovenlip? Deze kun je gemakkelijk verwijderen met olie.

 

Epileren

Epileren is vooral handig als je een paar stevige haartjes hebt die je bovenlip ontsieren. Voor het weghalen van donker donshaar op je bovenlip is epileren minder geschikt. Epileren is een tijdrovend klusje, omdat je de haartjes er één voor één uittrekt.

 

Scheren

Deze methode is snel en pijnloos, maar is voor vrouwen af te raden. De haartjes komen namelijk als stoppeltjes weer terug en dat voelt niet prettig, zeker niet bij het zoenen!

 

Bij kinderen

Sommige kinderen hebben donker haar op hun bovenlip. Dit is over het algemeen donshaar dat vrij zacht is en alleen van dichtbij te zien is. Wanneer je kind hier geen last van heeft hoeft het niet verwijderd te worden.

Mocht je kind ermee gepest worden dan kun je overwegen om een milde ontharingscreme te gebruiken om zo de haartjes te verwijderen. Deze komen daarna zacht weer terug.

Experimenteer even met de inwerktijd van ontharingscreme. Deze hoeft bij donshaartjes namelijk niet zo lang in te werken als bij (stevigere, volwassen) haartjes op benen en in oksels.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. ik doe zo: met aansteker (vlam op bijna minimale hoogte) heel snel door de haren heen.
    Ik herhaal heel snel bewegen langs de haren, op deze manier absoluut geen huidsverbranding.
    Daarna met wat reinigingsmelk de huid schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.