cellulitis

Sinaasappelhuid verminderen

cellulitisCellulitis is een term die veel gebruikt wordt voor een zogenaamde sinaasappelhuid.

Eigenlijk heet het ‘cellulite’: putjes in je huid die je sowieso ziet, of alleen wanneer je op je huid drukt of je billen samenknijpt.

Cellulite is de nachtmerrie van elke vrouw! Iedereen kan er last van hebben of krijgen. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op cellulite. En het maakt hierbij niet uit of je dik of dun bent.

 

Wat is dan cellulitis?

Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. De correcte benaming voor een sinaasappelhuid is dus cellulite. Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet, waardoor het huid-reliëf grover wordt (bron: Gezondheidsplein.nl). Je ziet een soort putjes, net als bij een sinaasappelschil. Vandaar ook de term ‘sinaasappelhuidje’.

Cellulite vormt zich vooral op de benen, billen en bovenarmen en is volkomen onschuldig, maar daarom niet minder hinderlijk!

 

Oorzaken van een sinaasappelhuid?

De boosdoeners bij het ontstaan van een sinaasappelhuid zijn verdikte vetcellen, giftige stoffen en vocht. Zoals in het begin van dit artikel ook werd gesteld is cellulite niet enkel voor de wat zwaardere dames in ons midden. Ongeacht je kledingmaat, iedereen kan last krijgen van ‘hobbeltjes en bobbeltjes’. Helaas!

Hoewel een sinaasappelhuid het meeste wordt gezien bij vrouwen zijn er ook mannen die hier last van hebben. Vrouwen hebben onderhuids vet, wat als het ware zo in het lichaam zit, dat het direct onder de huid zit. Verdikte vetcellen zorgen ervoor dat de structuur van dit onderhuidse laagje verandert en op deze manier worden de ‘bultjes’ zichtbaar.

Naast het gebruik van koffie, alcohol, roken en weinig lichaamsbeweging kunnen ook hormonen en een erfelijkheidsfactor meespelen in het ontstaan van cellulite.

 

Hoe kun je een sinaasappelhuid bestrijden?

Hiervoor is het belangrijk om te kijken wat voor jou de boosdoener kan zijn. Misschien is het een combinatie van factoren, zoals: pil- & alcoholgebruik, slechte eetgewoonten of weinig lichaamsbeweging?

Voor sommigen kan het al voldoende helpen om wat meer water te drinken, maar andere vrouwen zullen er de schouders onder moeten zetten om van deze onderhuidse monstertjes af te komen.

 

Lichte vorm van cellulite

Bij een lichte vorm van cellulite zie je alleen bobbeltjes wanneer je op de huid drukt of erin knijpt. Deze vorm van cellulite is vaak zelf te behandelen door voldoende water te drinken en te zorgen voor genoeg lichaamsbeweging.

Cremes kunnen ook goed helpen als is de effectiviteit van cremes nooit echt wetenschappelijk bewezen. Massage van de huid (eventueel met een speciale handschoen of “borstel”) zorgt voor een betere doorbloeding en dus ook een verbeterde afvoer van afvalstoffen.

 

Zwaardere vormen van cellulite

Wanneer de bobbeltjes altijd zichtbaar zijn dan spreken we van een zwaardere vorm van cellulite. In dit geval kun je het beste advies vragen aan een schoonheidsspecialiste, masseuse of fysiotherapeut. Er zijn diverse behandelingen beschikbaar, bijvoorbeeld massage, infrarood- of lasertherapie. Uiteraard dien je ook je eet- en leefgewoonten aan te passen bij het volgen van een dergelijke behandeling.

 

Jouw ervaringen

Heb jij goede ervaringen met een bepaald middel of behandelmethode tegen een sinaasappelhuid? Laat het hieronder weten!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.