Verkleurde nagels

Iedereen wil graag mooie roze nagels met een wit randje. Helaas kunnen je nagels door verschillende oorzaken verkleuren. Zijn jouw nagels verkleurd en wil je ze graag weer mooi hebben? Lees dan onderstaande tips door!

Waarom verkleuren nagels?

Het verkleuren van nagels kan verschillende oorzaken hebben. De twee meest bekende oorzaken zijn het gebruik van gekleurde nagellak, werken in de tuin en nicotine.

Het verkleuren van nagels voorkomen

Afhankelijk van de oorzaak kun je het verkleuren van je nagels voorkomen. Hieronder lees je hoe:

Gekleurde nagellak
Je nagels verkleuren door het gebruik van gekleurde nagellak doordat de kleurstoffen in de nagellak in je nagel trekken en zo een gelige kleur achterlaten. Dit kun je voorkomen door je nagels voor die tijd te voorzien van een doorzichtige basecoat. Hierdoor kunnen de kleurstoffen niet meer in je nagel trekken.

Werken in de tuin
Bij het werken in de tuin krijg je vaak grond onder je nagels. Ook al verwijder je dit naderhand met een nagelborsteltje, toch kan er een verkleuring achterblijven. Je kunt dit voorkomen door met je nagels voor het tuinieren over een stuk (harde) zeep te krabben zodat er zeep onder je nagels komt. Hierdoor kan er geen aarde meer onder je nagels komen en heb je na het tuinieren ook minder werk om je nagels weer schoon te krijgen.

Roken
Iedereen weet dat het ongezond is dus stoppen is het beste advies. Maar mocht je toch door willen gaan met roken let er dan op hoe je je sigaret vasthoudt. Zorg ervoor dat je het kopje van je sigaret boven je nagels houdt omdat rook altijd omhoog gaat. Rook verder je sigaret niet te ver op zodat de rook zover mogelijk bij je nagels vandaan blijft.

Behandeling

Is het kwaad al geschied en zijn jouw nagels verkleurd? Geen nood, met de onderstaande tips krijg je je nagels weer mooi. Er zijn verschillende methoden om je verkleurde nagels weer helder te krijgen. Verwijder eerst eventuele restanten van nagellak en probeer dan de volgende tips:

Gebitsreinigingstabletten
Heb je gebitsreinigingstabletten in huis? Los dan een tablet op in een bakje water en week je nagels 5 minuten in deze oplossing. Borstel ze vervolgens schoon met een nagelborsteltje.

Citroensap
Geen gebitsreinigingstabletten in huis? Met citroensap kan het ook. Week je nagels 5 minuten in een badje met warm water en een scheutje citroensap. Verzorg je handen en nagels na die tijd met een dikke laag handcreme.

Overige producten die helpen

Herome nailwhitening power
Dit product is speciaal ontwikkeld voor het mooi wit bleken van verkleurde nagels. Los de inhoud van één zakje op in een kommetje handwarm water. Week je handen 5-10 minuten in het badje en spoel ze grondig af. Smeer je handen vervolgens in met een verzorgende creme.

Herome glansvijl
Met deze vijl kun je het bovenste oppervlak van je nagels vijlen zodat ze mooi gaan glanzen. Hiermee vijl je ook het laagje eraf waar de kleurstof in is getrokken. Let op: deze behandeling mag je maximaal éénmaal per maand uitvoeren!

Corrigerende glamour whitener nagellak
Dit is een speciale lak die je kunt gebruiken wanneer je nagels verkleurd zijn. Wanneer je de lak hebt aangebracht dan zien je nagels er heel natuurlijk uit. De nagellak bevat speciale corrigerende kleurstoffen die een doffe gele kleur omtoveren tot een jonge roze stralende nagel. De roze en witte kleuren worden geïntensiveerd waardoor het lijkt alsof je van jezelf hele mooie gezonde frisse nagels hebt.

Heb je zelf nog tips om gekleurde nagels te voorkomen of te verhelpen? Plaats ze dan hieronder!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Sylvie schreef:

    Soda helpt tegen verkleuring van de nagels. Haal eerst de nagellak van handen en voeten. Dompel ze een kwartier in een badje van lauw water met soda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.