Dankzij deze tips geen droge handen meer

Vooral in de winter hebben veel mensen last van droge handen. Dit komt doordat de lucht in de winter binnenshuis veel droger is dan in de zomer. Ook kunnen je handen uitdrogen wanneer je zonder handschoenen aan buiten bent in de kou. Met behulp van onderstaande tips kom je snel van je droge handen af.

Handschoenen dragen

Door je handen bloot te stellen aan de kou en aan de droge winterlucht droogt de huid van je handen erg snel uit. Dit kun je voorkomen door handschoenen te dragen. Dit hoeven geen dikke winterwanten te zijn, ook dunne handschoentjes voorkomen al een hoop ellende. Hetzelfde geldt voor het werken in de tuin. Gebruik tuinhandschoenen wanneer je met je handen in de aarde gaat wroeten.

Ook binnenshuis kunnen handschoenen geen kwaad, bijvoorbeeld tijdens het huishouden. Afwasmiddel en andere reinigingsmiddelen werken over het algemeen ontvettend en drogen je handen erg uit. Ook water zorgt voor droge handen. Gebruik daarom huishoudhandschoenen om je handen te beschermen.

Luchtvochtigheid

Een andere oorzaak van droge handen is de droge lucht in huis. Vooral in huizen die verwarmd worden middels centrale verwarming kan de lucht in de wintertijd erg droog zijn. Wanneer de lucht in je huis erg droog is kun je waterbakjes aan je radiatoren hangen zodat de lucht minder droog wordt.

Handcreme en handmasker

Smeer je handen meerdere malen per dag in met handcreme zodat de huid goed verzorgd blijft. Dit is vooral erg belangrijk na het douchen of nadat je met je handen in afwaswater of sop hebt gezeten.

Gebruik regelmatig een handmasker. Een handmasker werkt het beste als het enige uren de tijd heeft om in te trekken. Het ideale tijdstip voor het opbrengen van een handmasker is dan ook voor het slapen gaan. Zo kan het masker de hele nacht intrekken. Trek daarna wel (katoenen) handschoenen aan zodat het niet in je haar of in je kussen trekt, maar echt puur in je handen.

Heb je geen handmasker? Wat ook goed helpt is je handen insmeren met een vochtinbrengende creme, even in laten trekken en vervolgens insmeren met vaseline. Wanneer je wakker wordt zullen je handen een stuk zachter aanvoelen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Marielle schreef:

    Wat ik regelmatig doe is een vochtinbrengend masker op mijn handen aanbrengen. Ik gebruik een masker dat eigenlijk voor je gezicht bedoeld is maar voor je handen werkt het natuurlijk ook prima! Na zo’n maskertje heb ik een tijdje geen last meer van droge handen. Is ideaal, zeker in de winter met die droge lucht!

  2. Ilse73 schreef:

    Wat ook goed helpt is scrubben. Dan gaan die losse velletjes weg. En daarna natuurlijk verwennen met een hydraterend masker. Ik scrub mijn handen ongeveer twee keer per maand. Ik denk wel dat je met een gevoelige huid moet oppassen met scrubcreme omdat het ook kan gaat irriteren. Dus dan moet je het minder vaak doen. Bij mij helpt het echt en mijn handen zien er nu ook in de winter gewoon prima uit.

  3. Cremestore schreef:

    Voor droge handen heeft Vichy Nutriextra crème een crème voor de droge handen en lichaam met voedende en krachtig werkende ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.