Rimpels uitstellen? Het kan met deze tips

Veel vrouwen maar ook mannen maken zich regelmatig zorgen over hun rimpels die meer en meer verschijnen naarmate zij ouder worden.

Wanneer je ouder wordt is het krijgen van rimpels eigenlijk onvermijdelijk. Rimpels verschijnen in de loop der jaren langzamerhand in je gezicht, in eerste instantie voornamelijk rond je ogen en je mond.

Helemaal voorkomen van rimpels is niet haalbaar. Maar het is wel mogelijk om de ontwikkeling van rimpels aanzienlijk te vertragen.

Wanneer je denkt dat dit alleen maar kan door het kopen van peperdure cosmetica dan moet je vooral verder lezen, het vertragen van de vorming van rimpels is makkelijker en goedkoper dan je denkt!

Tip 1 tegen rimpels

Pas op voor de zon. Zorg ervoor dat de huid van je gezicht niet verbrand. Verbranden is een van de slechtste dingen die je huid kan overkomen. Elke keer wanneer de huid van je gezicht verbrandt heeft dit een enorme impact op de gezondheid van je huid en veroudert je huid drastisch. Dit draagt bij aan de vorming van rimpels, lijntjes en kraaiepootjes.

Dit hoeft niet te betekenen dat je nooit meer de zon in kunt. Maar let er bij het zonnen goed op dat je een beschermende creme gebruikt.

Tip 2 tegen rimpels

Zorg ervoor dat je gezond blijft. Je huid is een van de organen in je lichaam. Wanneer je ongezond leeft dan kun je niet verwachten dat je toch een stralende huid hebt.

Let op wat je eet (2 ons groente en 2 stuks fruit per dag en voldoende drinken). Beperk het gebruik van alcohol en rook niet. Wanneer je je hieraan houdt dan zul je merken dat je huid er goed uitziet.

Tip 3 tegen rimpels

Verzorg je huid. Je hoeft hiervoor geen dure cremes aan te schaffen. Goedkope cremes kunnen net zo goed helpen. Je betaalt vaak veel extra puur en alleen voor het merk.

Tenslotte

De tips hierboven zijn simpel maar erg doeltreffend tegen rimpels. Hoe eerder je ze toepast, hoe meer profijt je ervan zult hebben.

Zorg goed voor jezelf, dat is het beste recept om er goed uit te blijven zien!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. mireille schreef:

  Nog een tip tegen rimpels in je gezicht: gebruik een zonnebril! Wanneer je de hele dag met je ogen loopt te knijpen en de zon ook nog eens op je huid brandt kun je de donder op zeggen dat je rimpels aan het kweken bent. Die spiertjes rondom je ogen moeten zich de hele tijd inspannen en trekken dan de huid samen. Bovendien vallen rimpels extra op wanneer de zon er in gerimpelde toestand op heeft geschenen.

  Wanneer je je ogen na een dag zonnen weer ontspant dan heb je witte lijntjes daar waar de huid eerst gerimpeld was door het fronsen. Draag dus een goede zonnebril bij je tegen rimpels!

 2. cremestore schreef:

  Er is een speciale rimpels crème, welke bijdragen om rimpelvorming uit te stellen, rimpels te vervagen en de huidconditie te verbeteren en te onderhouden. Het ontstaan van de rimpels is een natuurlijk proces en kan met een goede verzorging worden vertraagd.

 3. Een goede tip , Rimpels kun je gemakkelijk en goedkoop voorkomen door elke morgen en avond je gezicht te wassen met koud water.Voor het tanden poetsen en daarna na het poetsen af te drogen.

 4. Tip 4: Slaap op een kussensloop van echte, natuurlijke zijde. Waarom niet op katoen of satijn (polyester)? Katoen is een grove vezels en staat in de top 5 van oorzaken van rimpels. Satijn is ‘zweterig’, slijt snel en geeft statisch haar.

  Echte, pure zijde is hydraterend voor de huid. Het voorkomt slaapvouwen, welke het eerst blijvende rimpels worden. Daarnaast is een zijden kussensloop ook goed tegen gespleten haarpunten. Het bespaart je ook nog tijd en geld omdat het de hair styling langer mooi houdt. En dat allemaal terwijl je slaapt:)… Zijden kussenslopen vind je onder andere bij silkhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.