Ontharen mbv threading

Threading – zelf thuis doen en geld besparen

Snel en makkelijk je gezicht ontharen voor weinig geld. Wie wil dat nu niet? Bij threading heb je slechts een stukje draad nodig. En het werkt snel en effectief.

Je kunt een threading behandeling bij de schoonheidsspecialist laten uitvoeren. Maar hoe leuk is het om deze ontharingsmethode zelf thuis te kunnen toepassen? Het kost je hooguit een klosje naaigaren per jaar. En wat oefentijd natuurlijk.

Als beginner kan het een beetje intimiderend zijn om de techniek van het threaden onder de knie te krijgen. Maar laat dat je niet tegenhouden. Want met behulp van onderstaande tips kun je direct aan de slag. En wil je een echte pro worden dan zijn er ook cursussen die je kunt volgen.

Wat is threading?

Threading is een handige manier van het verwijderen van haartjes van de huid. Deze methode is afkomstig uit het Midden-Oosten en wordt steeds populairder in andere delen van de wereld.

Wenkbrauwen

Het voordeel van het threaden van je wenkbrauwen is dat je hiermee zelfs de meest kleine, nauwelijks zichtbare haartjes kunt verwijderen. Maar let wel op: als je nog een beginner bent, sla dit deel van je gezicht dan eerst even over.

De vorm van je wenkbrauwen bepaalt namelijk voor een groot deel je expressie. Het verwijderen van wenkbrauwhaartjes is dus echt een precisiewerkje. Net als met epileren. Als je hier te veel haartjes verwijdert, of op de verkeerde plaats, dan moet je een paar weken lang met de consequenties dealen. Pak dit deel van je gezicht dus pas aan als je iets meer geoefend bent.

Bovenlip

Dit gebied is handig voor beginners om mee te beginnen. Je kunt de huid zelf mooi strak trekken door je mond te sluiten en met je tong tegen de binnenkant van je bovenlip te duwen. En omdat het in het midden van je gezicht is kun je met beide ogen goed in de spiegel zien wat je doet.

Gezicht

Ook de (dons)haartjes op andere delen van je gezicht zijn goed om mee te oefenen. Als je donker haar hebt of wat ouder wordt, dan kunnen er haartjes op je wangen of kin verschijnen die je liever zou verwijderen.

Stappenplan

Is dit je eerste keer? Begin dan met een klein stukje om te oefenen. Werk rustig, je moet de techniek nog onder de knie krijgen. Je wordt er vanzelf handiger in!

Ook kan het de eerste keren pijnlijker aanvoelen. Wanneer je dit vaker doet dan went je huid eraan en voel je er stukken minder van. Hieronder vind je de stap- voor stap beschrijving threading voor beginners. En wil je graag in het echt zien hoe het werkt, scroll dan verder naar beneden voor de video.

Wat heb je nodig?

Een stukje draad van ongeveer 30 cm. Katoenen naaigaren werkt perfect. Sommigen geven de voorkeur aan nylon draad. Mijn ervaring is dat katoen meer grip heeft en dus makkelijker de kleinste haartjes meepakt.

Voorbereiding

Voor een goed resultaat is de voorbereiding heel belangrijk. Zorg voor een rustige huid. Dat betekent: niet exfoliëren/peelen de dag ervoor. Dit maakt je huid gevoeliger. Ook kleurt deze langer rood na het threaden.

Reinigen

Maak je het gebied voor het ontharen schoon met een milde reiniger. Dep je huid droog en wacht nog minimaal een kwartier met threaden totdat je huid helemaal droog is.

Maak een touwtje

Neem een stukje naaigaren van ongeveer 30 cm. en knoop de uiteinden aan elkaar zodat je een grote lus hebt.

Draai het midden

Stop je vingers in het touw en draai het een paar keer rond. Ongeveer 7 keer. Er ontstaat dan een kort gedraaid stukje in het midden van ongeveer 2 cm.

Oefenen

Nu kun je oefenen ‘op het droge’. Spreid de duim en wijsvinger van je rechterhand, terwijl je die van je linkerhand juist naar elkaar toe beweegt. Je zult zien dat het gedraaide stukje van 2cm van rechts naar links beweegt.

Doe het nu andersom en laat zo het gedraaide stukje weer naar rechts opschuiven. Oefen hier even mee zodat je er handiger in wordt.

Haar verwijderen

Nu ben je klaar voor het echte werk! Breng het gedraaide stukje tegen je gezicht aan, daar waar je het haar wilt verwijderen.

Open je duim en wijsvinger van je rechterhand en sluit die van je linkerhand. Het gedraaide deel schuift nu over je gezicht en trekt kleine haartjes mee. Je handen blijven dus op dezelfde plek, alleen het gedraaide deel verschuift.

Houd het touwtje nu een stukje bij je gezicht vandaan en laat het gedraaide stukje weer terug bewegen.

Herhaal vervolgens dezelfde beweging. Dus weer het gedraaide stukje tegen je gezicht aan brengen, haartjes meetrekken, loslaten. Doe dit zo vaak als nodig is.

Nazorg

Was je huid niet vlak na die tijd en smeer er niks op. Wacht daar minimaal 2 uur mee. Je huid is net na het ontharen iets gevoeliger voor infecties. Koelen mag wel.

Na 2 uur kun je eventueel een rustgevende crème aanbrengen tegen de roodheid.

Video

In deze video kun je zien hoe het ontharen van je bovenlip met behulp van een touwtje er in het echt uitziet:

Bijwerkingen

Threaden kent dezelfde bijwerkingen als andere manieren van haar verwijderen. Je huid kan de eerste uren na het ontharen rood kleuren en geïrriteerd zijn. Wees voorzichtig in de buurt van puistjes. Je kunt je huid nadien koelen om de irritatie te verlichten.

Voor- en nadelen van threading

Er zijn meer manieren van ontharen. Hieronder nog een vergelijking van threading met andere manieren van haar verwijderen in het gezicht.

Threaden of epileren

Threaden wordt over het algemeen als minder pijnlijk ervaren dan epileren. Ook is het hygiënischer, want voor threaden hoeft het gezicht niet te worden aangeraakt.

Threaden of waxen

Met threading heb je minder spullen nodig: alleen een draadje. Soms kan hete wax voor een branderige huid zorgen. Threaden is wat vriendelijker voor de huid. Deze manieren zijn meer geschikt voor grotere oppervlaktes.

Threaden of scheren

Haartjes komen zacht terug bij threading. Bij scheren voelen de terugkomende haartjes hard aan. Je krijgt echte stoppels. Dat hoeft voor sommige gebieden geen probleem te zijn, maar in je gezicht voelt dat minder prettig.

Cursus threading

Wil je graag (beter) leren threaden? Er zijn diverse cursussen waarin je de techniek van het threaden leert toepassen op verschillende delen van het gezicht. Je kunt deze cursus volgen voor jezelf, maar ook als je deze ontharingsbehandeling bij anderen uit wilt kunnen voeren. Na het volgen van de cursus ontvang je een certificaat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.