Pakket retour

Zalando retourneren – zo werkt het

Je hebt geshopt bij Zalando en wilt (een deel van) je artikelen retourneren? Hier lees je precies hoe het werkt, hoe je je artikelen terugstuurt en wat de regels zijn. En als bonus ontvang je nog een tip om Zalando kleding te bestellen met een dubbele korting!

Zalando artikelen retourneren – Zo werkt het

Om je artikelen terug te kunnen sturen stop je ze stuk voor stuk in hun eigen originele verpakking. Bij kleding zijn dit vaak plastic zakjes.

Stop daarna alle producten bij elkaar in de originele verzenddoos (of -zak).

Bij je bestelling heb je ook een retourlabel ontvangen. Op dit retourlabel staat het adres van Zalando. Plak dit label over het oude label op de verzenddoos.

Heb je geen retourlabel meer? Geen probleem. Je kunt inloggen in je Zalando account en een nieuw label downloaden.

Retour afgeven

Je kunt je retour afgeven op:

  • alle PostNL punten
  • de meeste DHL-punten

Het afgeven van je retourzending op een DHL self-service punt is niet mogelijk. Dit zijn punten waar gebruik wordt gemaakt van lockers en self-scans.

Retour laten ophalen

Als je klant bent van Zalando Plus dan kun je je retour ook laten ophalen door de speciale ophaalservice.

Is retourneren bij Zalando gratis?

Veel webwinkels rekenen tegenwoordig kosten voor het retourneren van artikelen. Maar bij Zalando is het terugsturen helemaal gratis.

Als je de volledige bestelling terugstuurt dan krijg je zelfs je verzendkosten ook weer terugbetaald. Behalve als je gebruik hebt gemaakt van de avond-expreslevering. Deze kosten krijg je niet retour.

Hoe lang heb je de tijd om te retourneren?

Bij Zalando geldt een retourtermijn van maar liefst 100 dagen. Maar let op! Als je iets hebt besteld bij Zalando Lounge dan geldt een retourtermijn van 31 dagen. Dat is nog steeds lang, maar wel iets om rekening mee te houden.

Wat kun je wel en niet retour sturen?

Volgens de wet mag je online aankopen binnen 14 dagen retourneren. Dit heet de Wet Koop op Afstand (WKOA).

De reden van retour maakt daarbij niks uit. Je krijgt altijd het volledige aankoopbedrag retour.

Voor hygiëneartikelen geldt wel dat ze nog ongebruikt en verzegeld moeten zijn. Zalando moet de producten die je terugstuurt natuurlijk wel opnieuw kunnen verkopen.

Hoe lang voordat je wordt terugbetaald?

Je retourzending wordt binnen 10-14 dagen verwerkt. Daarna duurt het nog maximaal 5-14 dagen voordat je je geld teruggestort krijgt. Op je eigen bankrekening duurt dat 5 dagen. Op PayPal duurt 14 dagen.

Wat als je de plastic verpakking kwijt bent?

Kleding komt in een plastic verpakking met daarop een code. Op die manier is het handig voor Zalando om de kleding snel te scannen (zodat ze weten hoeveel geld jij terugkrijgt) en weer netjes op de juiste plek op te bergen.

Wanneer je de plastic verpakking niet mee terugstuurt is het een hoop extra werk voor Zalando om uit te zoeken hoeveel geld jij terugkrijgt. Officieel gezien heb je dan wel recht op een terugbetaling, maar je bezorgt de webwinkel een hoop extra werk.

Probeer deze zakjes dus te bewaren als je nog niet helemaal zeker bent van je aankoop!

Wat gebeurt er met pakjes/kleding die je terugstuurt?

Webwinkels vernietigen steeds vaker teruggestuurde kleding. Met als reden dat dat voor hen goedkoper is dan het opnieuw te verkopen. Dit is natuurlijk niet duurzaam.

Ook kleding die uit de mode is wordt massaal vernietigd omdat dat goedkoper is dan de kosten van opslag. En dit terwijl die kleding nog hartstikke goed bruikbaar is.

Tip: dubbele korting ontvangen bij Zalando

Zalando heeft een extra website: Zalando-lounge. Hier kun je kleding kopen tegen opruimingsprijzen. Maar er is nog meer korting mogelijk!

Want als je je (gratis) aanmeldt bij Euroclix en via hun website een bestelling plaatst bij Zalando Lounge, dan krijg je bovenop de korting ook nog eens een deel van je aankoopbedrag weer teruggestort.

Bovendien kun je bij Euroclix ook extra korting op bestellingen bij andere webshops krijgen, zoals:

  • BonPrix
  • AliExpress
  • Action
  • HEMA
  • Bol.com
  • en nog veel meer webwinkels

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.