Tips bij online adverteren

Online adverteren is een veelgekozen manier om mensen te bereiken. Het is belangrijk dat advertenties die je wilt plaatsen correct geplaatst worden en de juiste doelgroep bereiken. Hier vindt u veelgestelde vragen over termen die veel worden gebruikt en handige tips voor online adverteren.

Wat is een advertorial?

Een advertorial is een veelgebruikte tekstadvertentie die binnen de inhoud van een website staat. In sommige gevallen wordt er bij een advertorial een afbeelding geplaatst als link naar de desbetreffende adverteerder.

Wat zijn de voor- en/of nadelen?

Een sterk voordeel van een advertorial is dat een advertentie netjes en overzichtelijk binnen de inhoud van een website wordt geplaatst. Een grote banner bovenaan de pagina geeft al snel een druk effect.

Een nadeel van een advertorial als tekstlink kan zijn dat gebruikers er snel overheen lezen, het is tenslotte slechts een tekstlink.

Wat betekent CPC?

CPC staat voor de afkorting “cost per click” en betekent “kosten per klik” in het Nederlands. Hierbij moet u denken aan de kosten of juist inkomsten die een geïnteresseerde bezoeker per klik oplevert.

Wat betekent CPM?

De afkorting CPM staat voor “cost per mille” en betekent dus kosten per duizend. CPM betekent dus de inkomsten of uitgaven per duizend aginavertoningen.

Wat betekent CPL?

CPL staat voor “cost per lead” en betekent de uitgaven of inkomsten per gemaakte lead. Een lead is bijvoorbeeld een aanmelding op uw website, een aanvraag van een offerte of een verkoop van een product of hypotheek.

Is online adverteren duur?

De kosten van online adverteren hangen af van verschillende factoren. Als u direct bedrijven of particulieren aanschrijft liggen de kosten relatief lager dan bij een advertentieprogramma, maar daar staat tegenover dat het minder bezoekers oplevert.

Hoe kan ik beginnen?

Er zijn verscheidene manieren om te beginnen met online adverteren. Enkele voorbeelden van advertentieprogrammas zijn Tradetracker en Daisycon. Voor het adverteren op vacaturepagina’s zijn er bijvoorbeeld Nationale Vacaturebank en Thuiswerk Vacatures.

Kan ik ook gratis adverteren?

Ja, dat kan. Er zijn verscheidene manieren om gratis een link te plaatsen naar uw website. Om te beginnen kunt u een vermelding aanvragen op een linkoverzicht, zoals Startpagina, Startkabel of Startmenus. Daarnaast kunt u ook adverteren op websites als Speurders of Marktplaats.

Wanneer u een verwijzing wilt laten opnemen naar uw website dan zijn hier meestal kosten aan verbonden.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hey wat een goede tips ik doe veel met online adverteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.