Tips voor een betere relatie met je partner

We willen allemaal een gezonde en goede relatie met onze partner. Dit is helaas niet altijd het geval. Door de vele verantwoordelijkheden zoals werk, kinderen en het huishouden, kan de partner na verloop van tijd als vanzelfsprekend worden beschouwd. Hierdoor worden er dingen nagelaten die juist heel erg goed zijn voor je relatie. Dit gebeurt na verloop van tijd “vanzelf”.

Gelukkig heb je zelf veel invloed op de kwaliteit van je relatie. Hieronder vind je een aantal eenvoudige tips die veel voor je relatie kunnen betekenen.

Geef eens een compliment

Of beter nog: schep op over je partner wanneer deze binnen hoorafstand is. Dit is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen van je partner, maar zal er ook voor zorgen dat deze zijn of haar best blijft doen om je zo blij en trots te houden.

Samen om dingen kunnen lachen

Humor helpt om stress te hanteren. Ook verlicht het de druk die de dagelijkse dingen op ons leggen. Gevoel voor humor helpt bij het overwinnen van kleine en grote problemen.

Samen iets ondernemen

Zoek een activiteit die jullie allebei leuk vinden om te doen. Bijvoorbeeld uit eten gaan, dansen of tuinieren. Maar ook wandelen, klussen of autorijden kan daarbij horen. Misschien moet je er tijd voor vrijmaken, maar het is zeker de moeite waard en het is goed voor de onderlinge band.

Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden

Deze tip hoeft waarschijnlijk niet verder te worden uitgelegd. Jullie zijn allebei verantwoordelijk voor een goede relatie.

Lichamelijk contact

Het is belangrijk elkaar regelmatig aan te raken. Dit kan een knuffel zijn, maar ook even een hand op de schouder of een arm om de ander heen.

Onderhandelen

Je partner wil graag iets dat jij niet wilt of andersom. Probeer dan te onderhandelen. Jullie kunnen vast een compromis sluiten. Wees er zeker van dat beide partijen tevreden zijn, om gevoelens van onvrede achteraf te voorkomen.

Blijf met elkaar praten

Wanneer je iets dwarszit en je laat het broeien, dan kan dat op den duur de relatie ondermijnen. Hoe eerder iets op tafel gegooid en opgelost kan worden, hoe beter. Des te meer energie blijft er over om in leukere zaken te steken. Laat je partner regelmatig weten hoe je je voelt, wat je plannen en idee├źn zijn. Waarvan je gefrustreerd raakt en wat je blij maakt. Door met elkaar te blijven praten blijven jullie op de hoogte van wat er in elkaar omgaat en blijf je in geestelijk opzicht ook dicht bij elkaar.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ja men zegt het al: liefde is een werkwoord en niets is minder waar. Maar als je allebei blijft werken aan je relatie dan wordt je relatie steeds mooier en sterker! Het gaat prima tussen mij en mijn partner, maar ik merk zelf dat ik weinig complimenten geef aan mijn man dus dat zal ik eens wat vaker gaan doen. Groetjes Manon

  2. De tips zijn heel simpel, maar voor sommige toch weleens moeilijk als de relatie vanzelfsprekend wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.