Niezen opwekken

Sommige mensen vinden het heerlijk om te niezen. Wil je weten hoe je zelf niezen kunt opwekken? Lees dan verder. Hieronder vind je diverse tips om zelf niezen op te wekken.

Niezen opwekken met trillingen

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel. Verwijder het borsteltje en zoek met het staafje dat overblijft een gevoelig punt op. Bij de eén zijn dit de neusvleugels, bij de ander het puntje of juist het tussenschot. Na even zoeken vind je al snel het juiste punt waardoor jij flink kunt gaan niezen. Heb je geen elektrische tandenborstel, dan kun je het ook proberen met een mobiele telefoon op de trilstand.

Niezen opwekken met een pijnprikkel

Omdat niezen een reactie is op een prikkeling in/van je neus kun je het niezen ook snel opwekken door een (lichte) pijnprikkel toe te dienen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld met een pincet één neushaar uit je neus te trekken. Succes gegarandeerd! Is je neushaar niet zo makkelijk bereikbaar, vind je het eng om een neushaar uit je neus te trekken of heb je inmiddels al je neusharen verwijderd en wil je nog steeds erg graag niezen? Neem dan een speld en zoek daarmee naar een gevoelige plek op of rondom je neus (vooral de onderkant en de zijkanten doen het goed). Het is hierbij niet de bedoeling dat je jezelf tot bloedens toe prikt! Net zo hard prikken dat je net een pijnprikkel voelt is voldoende.

Prikkelen van de neusslijmvliezen

Neem stevig wc-papier of een dunne zakdoek. Maak een gedeelte (hoekje) nat en rol het tot een superdun rolletje.Dit rolletje steek je zo diep mogelijk in je neusgat, beweeg (voorzichtig!) een beetje heen en weer en je kunt minutenlang achter elkaar niezen opwekken!

Wel af en toe even pauzeren, want je krijgt uiteindelijk erg rode ogen en een behoorlijk snotterige neus.

Tips?

Heb je zelf nog tips om het niezen op te wekken? Laat het dan hieronder weten.

Veel niesplezier gewenst!

Vergelijkbare berichten

37 reacties

 1. In fel licht kijken wil ook helpen om te niezen. Niet wanneer ik totaal geen aandrang heb, dan niet. Maar wanneer er zo’n nies zit die maar niet wil doorbreken, dan kijk ik in fel licht en dan komt die nies er wel uit!

 2. Bij sommige mensen is het andersom, die moeten dan niezen en als ze naar de zon kijken is het juist over.

 3. Oh, ik zit nu lekker bij te komen van vijf minuten niezen, heerlijk! Bedankt voor deze handige tips!

 4. Mathijs schreef:

  Het lukt mij altijd met een wattenstaafje. Ik werk vaak in het stof (houthandel) en kan d.m.v. het niezen op te wekken al het stof uit mijn neusholten niezen. Ik doe dit al jaren. Ik weet echter niet of het te vaak niezen ook schadelijke gevolgen kan hebben. Nog niets van gemerkt tot nu toe tenminste 😉

 5. Spongebob schreef:

  Bedankt voor de tips niezen is namelijk mijn passie en ik organiseer dagelijks nieswedstrijden

  1. Kan ik daaraan ook deelnemen, of is dat niet mogelijk?

  2. Benno Lässigenschmetterlingen schreef:

   Geachte Spongebob,

   Als reactie op uw mededeling over nieswedstrijden die u organiseert heb ik een paar vragen. U zou mij en mijn compagnons een groot plezier doen hierop te antwoorden.

   1. Ik zit bij een niesclub sinds 2013 jongstlede. Is er een mogelijkheid ook bij u een niesclub lidmaadschap aan te vragen ?

   2. Op welke dagen vinden deze wedstrijden plaats. Zijn er ook toernooien?

   Alvast bedankt

 6. Anne-Monique schreef:

  Wat ook helpt is : Met een dun haarspeldje in je neus rondjes draaien dan ga je ook vanzelf niezen!

 7. Bovenaan je neus, net voordat je een stuk bot voelt zit (denk ik) kraakbeen. Als je steeds op dat punt in je neus knijpt op die manier dat je steeds je neus uit je vingers laat glippen. Dan wek je ook het niesreflex op. Ik hoop dat dit een goeie uitleg is.

 8. Pwalter schreef:

  Ik moet soms niezen als ik wrijf onder het botje onder mijn oog. Heb het voor de rest nog nooit bij iemand gezien, alleen bij mezelf. Heel vreemd.

 9. ik hoop dat dit werkt want mijn rechterkant zit tot mijn oren vol snot gepropt dat er precies alleen maar uitkomt door te niezen. en nu testen maar

 10. Ik heb alles geprobeerd Met licht enz. bij mij werkt het me manderijne schillen of sinas schillen

 11. Gewoon een stokje (tandenstoker voor in je neus doen en je niest. succes gegarandeerd

 12. na 10 minuten niezen lich ik lekker bij te komen ! echt fijn om lekker even te niesen !

 13. aurian schreef:

  als je allergisch bent voor pollen, stop dan gewoon stuifmeel in je neus: direct resultaat

 14. Bij mij gaan m’n neus alleen maar heel erg kriebelen. Ervan niezen gebeurt niet bij mij.

 15. Benno Lässigenschmetterlingen schreef:

  Ik werk op het kantoor en ik nies graag op het bureau van mijn collega’s. Wat bij mij altijd werkt is een cirkelzaagpakken en daarmee je neus licht kietelen. Een beetje bloed kan voorkomen maar je moet er even gevoel voor krijgen

 16. WachtenOpArk schreef:

  Of kijk gwn naar de Sjon, dat is wat linkpjoes altijd zegt

 17. Art de Zwart schreef:

  kan het ook niet laten om met een dun puntig voorwerp in mijn neus te kriebelen en dan te niezen. Hiervoor kan je tandenstoker, grassprietje of een tot een puntje gedraaide papieren zakdoek gebruiken. Ik doe dit al mijn hele leven en ik ben er verslaafd aan, maar soms vraag ik me wel eens af of dit niet gevaarlijk of ongezond is.

 18. Je kan ook kruiden snuiven dat helpt heel goed. Een neus haar trekken ook, maar pas op dat je maar een haartje trekt anders kan je heel veel pijn hebben. HET BESTE IS MET EEN STOKJE OFZO (NIET TE HARD) kriebelen in je neus als het niet werkt steek het dan dieper en ondertussen moet je neuriën dat help keiveel!!!?

 19. Is het normaal dat ik niet durf niezen als er iemand bij is

 20. Sophie de jong schreef:

  heel fijn om neusgaten te trekken echt heel fijn geeft lekker gevoel

 21. Scheten laten met een sterke geur werkt ook goed maar als dat niet lukt kan je dat ook opzoeken is voor mij niet nodig want die van mij zijn altijd lekker geurig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.