Cake pops – cakes op een stokje!

popcake-makerCake pops zijn kleine balletjes cake op een stokje. Door ze op verschillende manieren te versieren kun je voor elke gelegenheid wel weer iets nieuws bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, geboorte, huwelijk, pasen, sinterklaas of gewoon “zomaar”.

Het zelf maken van cake pops is erg eenvoudig. Er zijn zelfs apparaten te koop waarmee je in een handomdraai mooie cakebolletjes bakt die je alleen nog maar hoeft te versieren. Erg handig voor als je vaker cake pops gaat maken. Maar wil je het gewoon eens een keer uitproberen dan kun je het ook eerst eens zonder apparaat maken.

Hieronder vind je een basisrecept voor het zelf maken van cake pops. Verder zijn er ook heel veel leuke boeken te koop met ideeën om de cake pops te versieren.

Zelf cake pops maken is echt ontzettend leuk en lekker!

Cake pops maken

Wanneer je geen popcake maker hebt, dan kun je zelf balletjes maken die je vervolgens kunt versieren. Het is iets meer werk, maar het is wel mogelijk. Dit heb je nodig voor het zelf maken van de basis voor cake pops (de cakeballetjes):

 • Mix voor cake met bijbehorende ingrediënten (dit verschilt per cake, kijk daarvoor op de verpakking)
 • Botercreme (zie hieronder bij “balletjes maken”)

Het maakt niet uit wat voor cakemix je neemt. Probeer naast gewone cakemix ook eens chocoladecake of kruidencake. Zodra de gebakken cake is afgekoeld dien je deze te verkruimelen. Dit gaat het makkelijkst als je hem eerst in stukken snijdt en vervolgens met je handen of met een vork verkruimelt. De kruimels doe je in een grote beslagkom.

Tip: voor een mooie egale kleur kun je, bij een normale cake, de bruine randen van de cake er eerst af snijden, zo hou je alleen mooie gele cake over.

Balletjes maken

Om balletjes te kunnen maken van de cakekruimels heb je botercreme nodig. Voor één cake heb je de volgende hoeveelheden nodig:

 • 200 gram roomboter
 • 250 gram poedersuiker (1 bus)
 • 1 zakje vanillesuiker of vanille-extract

Mix de roomboter met de vanillesuiker romig en voeg daarna de poedersuiker in gedeelten toe. Meng daarna deze botercreme met de cakekruimels. Zodra alles gemengd is kun je er balletjes van draaien. Deze balletjes leg je daarna een paar uur in de koelkast zodat ze kunnen afkoelen en opstijven.

Versieren

Nu komt het leukste onderdeel, namelijk het versieren van de cake pops! Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van hoe je de cake pops wilt versieren. Je hebt in ieder geval de volgende zaken nodig:

 • Satéprikkers of lollystokjes
 • Iets om de prikkers in te steken (piepschuim, grote aardappel, meloen, een paar brede mokken)

Verder kun je als versiering bijvoorbeeld een of meer van de volgende producten kiezen, maar je kunt ook zelf iets verzinnen!

 • Gesmolten chocolade
 • Taartdecoratie (te vinden bij de bakbenodigdheden in de supermarkt)
 • Geraspte kokos
 • Gemalen nootjes

Wanneer je met gesmolten chocolade werkt en nog verder wilt versieren dien je meteen alles klaar te zetten. De versiering blijft namelijk alleen plakken als de gesmolten chocolade nog een beetje nat is!

Cake pops boeken

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Er zijn hele leuke boeken te krijgen met daarin talloze recepten voor cake pops. Denk aan recepten voor kinderfeestjes, bruiloften en nog veel meer thema’s.

Onderstaande boeken zijn puur gericht op het maken en versieren van cake pops voor diverse gelegenheden.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.