vegetarische barbecue

Vegetarische barbecue recepten

vegetarische barbecueBarbecuen kan ontzettend gezellig en lekker zijn. De meeste mensen weten wel wat ze op de barbecue kunnen gooien: worstjes, spiesjes met afwisselend blokjes vlees, paprika en ui, schouderkarbonade, speklappen of vis. Geen probleem.

Maar stel dat er een vegetariër meeëet, of je bent zelf vegetarisch en je wilt deze zomer wel gezellig meedoen met de bbq, wat doe je dan?

Hieronder vind je een aantal tips voor een geslaagde vegetarische barbecue.

 

Groenten op de barbecue

Er zijn een groot aantal groenten die heerlijk zijn om te roosteren op de barbecue. Denk hierbij aan:

 • paprika
 • uien
 • paddestoelen
 • wortel
 • maïs
 • tomaten

Er zijn groenten die aan de buitenkant snel bruinen, maar aan de binnenkant nog rauw zijn, zoals bijvoorbeeld broccoli. Dergelijke groenten kun je het beste even voorkoken en daarna insmeren met olijfolie voordat je deze op de barbecue legt.

 

Geroosterde bietjes op de barbecue

Geroosterde bietjes zijn echt heerlijk. Smeer een schone biet in met olijfolie en leg deze op het rooster. Regelmatig keren. Na ongeveer een tot anderhalf uur is deze klaar. Je merkt dat de biet klaar is doordat je er met een vork in kunt prikken.

 

Gepofte aardappels met kruidenboter

Was de aardappelen schoon en snij met een mes een kruis in elke aardappel. Hierna vet je een aantal stukken aluminiumfolie in en pak je elke aardappel in in een stuk folie. De verpakte aardappelen leg je op het rooster. Keer ze regelmatig om.

Na zo’n 3 kwartier zijn ze klaar. Maak voorzichtig het folie open en leg in het kruisje een stuk kruidenboter. De aardappelen kunnen zo uit de schil worden gegeten.

 

Gebakken banaan

Dit heb je nodig:

 • 4 ongeschilde bananen
 • 1 theelepel honing
 • 25 gram boter
 • 25 gram suiker
 • 1 eetlepel citroensap

Snijd de bananen in de lengte door, maar laat de schil aan de andere kant heel. Maak een mixje van de honing, boter, suiker en citroensap en verdeel dit over de sneden van de bananen.

Verpak de banenen in folie en leg ze ongeveer een kwartier op de barbecue totdat de bananen zacht zijn en de suiker is gesmolten.

 

Vleesvervangers

Niet elke vleesvervanger is lekker op de barbecue. De schnitzels staan er om bekend dat ze erg droog worden. Toch is er tegenwoordig een grote keus aan barbecueproducten, speciaal voor vegetariërs. Denk hierbij aan worstjes, frikandellen en mini-hapjes.

Ook de traditionele vleesvervangers zijn geschikt voor op de barbecue. Je kunt het ongebakken marineren en dan roosteren. Ook kun je stukjes op spiesjes steken en afwisselen met groenten zoals paprika en ui.

 

Durf te experimenteren

Wees niet bang om eens wat nieuws te proberen. Er kan af en toe eens iets “mis” gaan, maar dan weet je in ieder geval hoe je het de volgende keer anders kunt doen. En heb je meteen een goede reden om binnenkort weer eens een barbecue te organiseren, want het is toch zonde om maar eens per jaar te barbecuen?

 

Deel je tips!

Heb je zelf een lekker vegetarisch recept bedacht voor op de barbecue en wil je dat delen? Laat het dan hieronder weten!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Piet Tijssen schreef:

  Hallo wij zouden graag als het kan een gratis boekje van u willen hebben
  voor de babuque zou u dat ons toe willen sturen bij voorbaat onze dank piet Tijssen de molen wiek 2 555kl valkenswaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.