Bloed doneren voor geld

Geld verdienen met bloed doneren? 5 betere alternatieven!

Door bloed te geven kun je iemands leven redden. Maar kun je er ook geld mee verdienen? In Nederland is het niet mogelijk om geld te verdienen met het geven van bloed. Ook niet met het doneren van bloedplasma.

Kun je geld verdienen met het geven van bloed?

Stichting Sanquin Bloedvoorziening vermeld op haar website dat je geen geld ontvangt voor het doneren van bloed. Hooguit enkele cadeautjes

Het Belgische Rode Kruis hanteert ook geen vergoeding voor het geven van bloed maar werkt ook met cadeautjes.

En stel dat het wel mogelijk zou zijn om bloed te doneren voor geld, dan zijn je verdiensten nogal beperkt. Want je kunt maar een beperkte hoeveelheid bloed geven.

Gelukkig zijn er betere alternatieven om geld te verdienen, die ook nog eens veel makkelijker zijn. Daarover verderop meer, maar eerst nog even wat misverstanden uit de weg ruimen over het doneren van bloed of organen.

Wat kun je doneren voor geld?

Er is veel behoefte aan bloed, organen en andere menselijke materialen, denk hierbij aan:

Ziekenhuizen moeten flink geld betalen voor gedoneerd bloed en organen. Ook is er sprake van flinke tekorten. Je zou dus denken dat er goed geld te verdienen valt met het doneren van bloed of ander materiaal.

In Nederland is het echter verboden om geld te verdienen met het doneren van (je eigen) lichaamsmateriaal. Het is zelfs strafbaar. En misschien is dat maar goed ook. Je zal maar in geldnood zitten en later spijt krijgen van je acties. Je krijgt overigens vaak wel een vergoeding voor de onkosten, maar erg lucratief is het niet.

In het buitenland kun je in theorie wel geld verdienen met het doneren van bloed of ander menselijk materiaal. Maar dat is niet aan te raden. Quest spreekt van “een schimmige handel”.

Dus wat zou je dan kunnen doen om geld te verdienen? Wij hebben 5 betere alternatieven voor je op een rijtje gezet.

5 alternatieve manieren van geld verdienen

1. Bekijken van advertenties

Bij Euroclix kun je geld verdienen met (o.a.) het bekijken van advertenties. Dit werkt als volgt:

  • Je meldt je gratis aan
  • Je ontvangt berichten in je mailbox met een link naar de advertentie
  • Zodra je de advertentie hebt aangeklikt ontvang je een vergoeding

Je verdient hier geen fulltime inkomen mee, maar het is een leuke extra bijverdienste! Euroclix betaalt binnen 3 werkdagen uit.


2. Producten testen

Als testpersoon mag jij als eerste nieuwe producten uitproberen. Je vult een korte vragenlijst in en ontvangt een vergoeding per vragenlijst. Het product mag je meestal houden.


3. Teksten schrijven

Bepaal zelf waarover je schrijft en verdien € 10,- per geschreven artikel. Meer informatie hierover lees je in ons artikel over Geld Verdienen Via Internet (onder punt #3).


4. Enquetes invullen

Verdien €100,- per maand of meer met het invullen van korte enquêtes op je smartphone of laptop. Bekijk hier de Best Betaalde Enquêtesites.


5. Medisch onderzoek

Tenslotte kun je je aanmelden als proefpersoon voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Hier zitten wel risico’s aan verbonden. Lees de voorwaarden van tevoren goed door voordat je aan een dergelijk onderzoek meedoet.


Samengevat

Ook al verdien je geen geld met het geven van bloed, dat hoeft je nog niet tegen te houden om bloeddonor te worden. Je helpt er namelijk andere mensen mee!

Daarnaast kun je gebruik maken van één van de hierboven genoemde alternatieven om geld te kunnen verdienen.

Geef je mening!

Welke manier van geld verdienen vind jij het meest aantrekkelijk? En vind jij dat mensen geld zouden moeten krijgen voor het geven van bloed? Laat het hieronder weten in de reacties.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.