zelfbruiner

Veilig een mooie teint met zelfbruiner – zó doe je dat!

zelfbruinerZelfbruinende cremes zijn helemaal in. Deze cremes worden door zowel mannen als vrouwen gebruikt.

Wanneer je een zelfbruinende creme op de juiste manier gebruikt dan kun je binnen zeer korte tijd genieten van een mooie bruine kleur zonder de negatieve bijwerkingen van zonlicht zoals verbranden en veroudering van je huid.

De werkzame stof in zelfbruinende bodylotions verkleurt de bovenste huidlaag. De ergste verkleuring verdwijnt na een paar dagen doordat dode huidcellen afschilferen. De kleur is volledig verdwenen na zo’n dertig dagen.

Hieronder vind je tips om zoveel mogelijk te genieten van een mooie bruine kleur. Ook vind je tips om zelfbruiner te verwijderen, mocht je te veel hebben aangebracht.

Voorbereidingen

Gebruik eerst een scrubcreme om dode huidcellen te verwijderen voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Hierdoor krijg je een mooie egale bruine teint. Let hierbij vooral op ruwe plekken zoals ellebogen en knieën. Wanneer je je huid niet scrubt zal de creme onregelmatig intrekken en krijg je een vlekkerig resultaat.

Zorg dat je huid goed droog is voordat je de zelfbruiner aan gaat brengen. Wacht na het douchen minstens een kwartier voordat je begint met het opbrengen van de zelfbruiner. Doe dit in een droge ruimte en niet in een vochtige badkamer. Hierdoor kun je lelijke strepen krijgen die moeilijk te verwijderen zijn.

Zelfbruiner aanbrengen

Breng de zelfbruinende creme gelijkmatig aan in cirkelende bewegingen, hiermee voorkom je strepen. Op losjes zittende huid kan de zelfbruiner snel vlekken. Breng daarom wat minder zelfbruiner aan op de rug van je handen, je ellebogen, knieën, enkels en buik.

Na gebruik

Was meteen na gebruik je handen. Let daarbij op dat je je ook goed tussen je vingers wast, omdat het product zich daar kan ophopen. Wanneer je je handen niet meteen na gebruik wast dan zullen deze ook bruin verkleuren. Deze bruine vlekken zijn niet zonder meer afwasbaar. Mocht je toch vlekken op je handen hebben gekregen dan kun je deze zo veel mogelijk proberen te verwijderen met een scrubcreme.

Plan wanneer je smeert

Wanneer je voor een speciale gelegenheid er extra goed uit wilt zien, smeer dan een paar dagen van tevoren. Je weet nooit precies hoe het effect uitpakt. Zo loop je in ieder geval geen risico en heb je genoeg tijd om eventuele foutjes te verwijderen.

Na het smeren

Draag loszittende kleding na het smeren. Het duurt 6 uur voordat de zelfbruiner volledig is ingewerkt. Water zorgt voor een vlekkerig resultaat, dus ga niet sporten of douchen binnen 6 uur na het aanbrengen van de zelfbruiner!

Zelfbruiner verwijderen

Heb je de zelfbruiner laten inwerken en ben je ontevreden met het resultaat? Er zijn verschillende manieren om zelfbruiner te verwijderen.

Waterstofperoxide

Hiermee kun je kleine plekjes zelfbruiner verwijderen, zoals bijvoorbeeld een paar strepen of kleine vlekjes. Waterstofperoxide is verkrijgbaar bij de drogist. Het heeft een blekende werking en neutraliseert de kleurstoffen van de zelfbruiner die in je huid zijn getrokken. Je kunt de waterstofperoxide aanbrengen met een wattenstaafje. Wil je de zelfbruiner van een groter oppervlak verwijderen dan kun je beter de volgende methode gebruiken.

Scrubben

Omdat de kleur van de zelfbruiner alleen in de bovenste huidlaag is getrokken kun je deze verwijderen door te scrubben. Met het scrubben verwijderd je de dode huidcellen. De bruine kleur zal niet meteen na één scrubbeurt helemaal verwijderd zijn. Herhaal het scrubben een aantal malen, maar hooguit éénmaal per dag (je huid moet de tijd krijgen om nieuwe dode huidcellen te produceren). Scrubben kan met een speciale scrubcreme voor je lichaam en/of met een speciale scrubhandschoen van bijvoorbeeld sisal.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Hier heb ik nog een tip voor mensen die zichzelf een mooi kleurtje willen geven met zelfbruiner: als je het vlak na het douchen wilt opsmeren zorg dan dat je huid goed droog is! Het klinkt logisch, maar je wilt niet weten hoeveel mensen klagen over het resultaat van zelfbruinende cremes terwijl ze niet goed weten hoe ze het op moeten brengen.

  2. Margreet schreef:

    Mijn tip: Let op met je handen wassen wanneer je ook zelfbruiner op je armen hebt gesmeerd! Ik was even te fanatiek en heb mijn handen heel goed gewassen. Dus ook de bovenkant en een stukje van mijn polsen. Dus nu zijn mijn armen lichtjes bruin gekleurd en mijn handen en polsen hebben nog steeds het winterse witte kleurtje… Volgende keer was ik alleen de binnenkant van mijn handen nog maar.

  3. sietske schreef:

    Ik gebruik al 6 maanden bruiningscreme maar ik heb nu het idee dat het niet meer werkt, weet iemand hoe dat kan?

  4. Ik gebruik altijd latex handschoentjes(die dunne). ‘K was m’n handen terwijl ik die handschoenen nog aanheb, daarn doe ik ze uit… ‘K doe een klein tipje op de rug van m’n handen en met een puntje van zo’n handschoen wrijf ik dat uit.

  5. Nog een tip; je kunt de creme op de randjes waar je smeert mooi vervagen met een poederkwast. Zo voorkom je zichtbare randen en lopen ze mooi egaal over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.