Wakker worden

Moeite met wakker worden?

wakker-worden’s Morgens moeilijk uit bed komen… Iedereen heeft daar wel eens in mindere of meerdere maten last van. Volgens velen is het “gewoon een kwestie van doorzettingsvermogen”.

Feit is dat het bij de een wat meer doorzettingsvermogen kost dan bij de ander om ’s morgens dat lekkere warme bed te verlaten. Hieronder vind je een aantal handige tips om makkelijker uit bed te komen.

 

Structuur

Een baan of kleine kinderen die naar school moeten bieden structuur. Maar niet iedereen heeft een baan of schoolgaande kinderen. Vervang dit dan door bijvoorbeeld elke dag een half uur na het opstaan de krant te halen of maak een een ochtendwandeling, met of zonder hond. Als je dit drie weken achter elkaar volhoudt heb je een nieuwe routine opgebouwd en kun je die makkelijker vast blijven houden.

 

Leuk vooruitzicht

Wanneer je bed erg lekker ligt dan lijken er meer voors dan tegens te zijn om te blijven liggen. Beloon jezelf dus voor het opstaan door iets leuks in het vooruitzicht te stellen:

 • koop een broodbakmachine en stel de tijdklok in zodat je wakker wordt met de geur van vers brood
 • leg alvast je kleren klaar bij de douche zodat je er meteen onder kunt
 • zet ’s avonds alvast alles klaar op ontbijttafel (behalve koelkastspul)

 

Pest jezelf uit bed

Wanneer het niet helpt om het opstaan aantrekkelijker te maken kun je ook het in bed blijven liggen onaantrekkelijker maken. Dit kan op de volgende manieren:

 • zorg voor een irritant klinkende wekker. Zet bijvoorbeeld op je wekkerradio het buzzgeluid aan in plaats van de radio
 • zet de wekker buiten bereik. Eenmaal in beweging ben je zo wakker
 • zorg voor fel licht in je kamer zodra de wekker gaat, dit kun je instellen met behulp van een tijdklok
 • Vind je dit te hard voor jezelf? Er bestaan speciale wake-up lights die geluid naar keuze maken (vogeltjes, zee) en een licht dat steeds sterker gaat branden. Klinkt misschien wat zweverig, maar hierdoor word je dus echt veel prettiger wakker!
 • zorg ervoor dat de nood hoog is, dus dat je echt naar de wc moet.

Drink voor het slapen gaan 2 glazen water/kruidenthee. Hierdoor moet je tegen de tijd dat je wakker word zo nodig naar de wc dat het niet lekker is om te blijven liggen. Kijk voor jezelf welke hoeveelheid voor jou het beste is. Teveel water drinken zorgt ervoor dat je midden in de nacht al wakker wordt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Schakel anderen in

Wanneer met behulp van bovenstaande tips niet lukt om tijdig je bed uit te komen dan kun je hulp van buitenaf inschakelen. Voor jezelf kun je het vaak nog wel maken om te blijven liggen, maar veel mensen vinden het moeilijker te blijven liggen wanneer ze door iemand anders gewekt worden. Dan komt er toch een soort schuldgevoel bij kijken als je dan nog blijft liggen. Voor velen is dit reden genoeg om op te staan.

Wanneer je thuis woont kun je dit aan je ouders vragen. Woon je samen dan is je partner je hulp. Maak het deze mensen niet te moeilijk, anders kun je de luxe van een wekdienst in het vervolg wel schudden. Woon je op jezelf dan kun je je telefoon naast je bed leggen en vragen of een goede vriend(in) je wakker wil bellen en even kort met je wil praten totdat je daadwerkelijk bent opgestaan.

 

Andere tips

Zorg dat het daglicht in je slaapkamer kan. ’s Winters heeft dat niet zoveel zin als je er vroeg uit moet, omdat het dan nog donker is buiten, maar in de zomertijd kan het echt helpen wanneer ’s morgens de eerste zonnestralen in je kamer vallen.

Leg iets leuks te lezen naast je bed, zo hoef je er nog niet meteen helemaal uit, maar word je langzamerhand wel wat wakkerder.

Pluk de dag!

 

Als niets helpt

Overweeg dan een andere baan te nemen waarvoor je minder vroeg je bed uit moet. Heb je jonge kinderen? Spreek wisselende diensten af met je parter zodat jullie om de beurt voor de kinderen zorgen terwijl de ander nog even kan blijven liggen. Of spreek af dat je partner ’s morgens voor de kinderen zorgt en dat jij ze ’s avonds naar bed brengt zodat je partner even rust heeft.

Kun je ’s morgens slecht uit bed komen doordat je ’s nachts niet goed slaapt? Bekijk dan vooral even de complete tiplijst voor een goede nachtrust.

Heb je lichamelijke klachten of grote zorgen waardoor je niet kunt slapen, neem dan altijd even contact op met je huisarts.

Vergelijkbare berichten

42 reacties

 1. Deze tips helpen niet bij mij maar goed ik moet er smorgens om 05:20 al uit want ik loop een krantenwijk en dan zie je er tegenop zeker als het buiten donker is maar ik heb ook nog geen wekker ik zet altijd me mobiel en dan krijg je steeds weer hetzelfde muziekje en op een gegvmoment heb je een hekel aan dat nummer dus dat is ook niet echt handig als het je lievelingsnummer was

 2. de beste manier is doen zoals ik. ik heb een alarm op mijn laptop die aangesloten is op mijn surround die toch redelijk luid staat. laptop op een kast ver van mijn bed. en die gaat om de minuut af voor 10 minuten lang. moet je wel uit bed om die alarm uit te leggen. ga je toch terug in bed en weer in slaap? geen probleem, moet je binnen de minuut terug naar je pc lopen om die te sluiten.

  Wat ook helpt is muziek opzetten op alarm dat je absoluut niet graag hoort. helpt je direct voor uit bed te springen om die hels geklaag te sluiten. van mij is dat hardrock die afspeelt dus als ie begint te spelen spring ik al meter op mijn bed door te schrikken :p maar ieder heeft ander muziek dat ie niet graag hoort. maar dit is een aanrader. grtz jimmy

  1. GVD Het werkt blijkbaar bij jou niet want wij worden weer door jou baas gebeld word hier gek van !!!!!!!!!!!!

   Gr je moeder

  2. Bij mij staat er een groot glas water naast mijn bed, zodra mijn wekker-radio begint te spelen, dwing ik mezelf om een paar grore slokken te nemen! Als je je wast doe ik altijd met ijskou water op mijn gezicht, daar verdwijnen de wallen dan ook direct van 🙂 maar al bij al werken uw tips ook kei goe! Slaapwel allemaal ;-D

 3. Benjamin schreef:

  Hallo, ik ben 18 jaar en ik heb bijna ’t zelfde probleem als vele anderen… Ik zit nog op school en ga elka dag rond een uur of 1/half 2 pas slapen, en moet er de volgende ochtend weer om 6 uur uit. maar als ik in vakanties moet werken kan ik er met behulp van de wekker er wel redelijk goed uitkomen,maar moet ik naar school dan lukt dat simpelweg niet..

  Ik heb begin dit jaar m’n wekker verder weg gezet zodat ik er wel uit moet.. maar dat ging ook maar 2 weken goed :s Ik word wel wakker (pas na ’n kwartier ofzo), ik druk mn wekker uit en ga vervolgens net zo makkelijk weer in mn nest leggen.

  Mijn moeder komt dan mn kamer binnen (die wakker is geworden van mijn wekker), ik praat dan onbewust met haar en scheld haar dan soms uit… ik hoor wel verhalen over een sirene ofzo met een tijdschakelaar, en een stofzuiger naast je bed met de slang achter je kussen ofzo, maar heeft iemand nog andere ideeen??? ik hoor het graag!! PS Monica: heb je er wel eens gedacht dat je misschien wel de ziekte van pfeiffer kon hebbebn?? Groeten Benjamin.

  1. Ik heb een stille wekker die kan helpen! Ik heb een zware slaap stoornis bij mij niet altijd een succes maar denk wel dat dit wel kan werken. Een stille wekker heeft als toevoeging een tril kussen wat je in je kussen moet stoppen en als het alarm gaat dan schrik je wakker door zwaar getril onder je hoofd, al met al ga je toch onbewust een strategie bedenken, je went eraan of hij is opeens uit als ik te laat wakker wordt echt een zwaar probleem, het lijkt alsof je in een soort hypnose bent wanneer je wakker moet worden en reageert,en daar vervolgens niks meer van weet als het weer te laat is… Bestaat er een Wekdienst die je letterlijk je bed uit trekt? Een wekker met stroom? Ik ben radeloos en zoek echt een oplossing. Wie kan mij helpen? Mijn dankbaarheid is groot!

   1. Dat is wel een goed idee hoor, een wekdienst die de diepe slapers onder ons letterlijk hun bed uit trekt! Of als we niet willen dat er onbekenden in ons huis rondlopen, dat een wekdienst elke ochtend komt aankloppen bij je thuis tot je bewijst dat je wakker bent!!

    Copyrighted! Ik wil gerust zo’n wekdienst starten, wie wilt me inhuren?

  2. janine schreef:

   misschien gewoon eerder gaan slapen? niet zo raar dat je niet wakker kunt worden als je zo laat naar bed gaat

 4. Gerwin schreef:

  zoek op google naar een pc wekker, hiermee kun je vanaf je pc een geluidsbestand laten afspelen op de tijd dat je wakker moet worden. je kunt zelf het volume zelf zo hoog zetten als je wilt. ik heb dit zelf gecombineerd met een redelijk 5.1 setje. wakker wordt je sowieso, en er uit ga je ook omdat, als je pc begint te brullen, je hem zo snel mogelijk uit wilt zetten om anderen geen overlast te veroorzaken. zorg er wel voor dat je pc niet op standby gaat, in dat geval gaat je wekker niet af, hiervoor kun je het programma caffeinne downloaden.

 5. Ik heb zelf ook al 20 jaar lang last van moeilijk wakker worden. Ik word altijd wel wakker na 3 wekkers ofzo en zelfs als ik er even uit ben geweest om een wekker uit te zetten gewoon niet de motivatie hebben om mijn dag te beginnen.

  Toch is er 1 jaar geweest waarin ik geen moeite had met wakker worden en oplossing is verbazend. Ik had de computer in mijn kamer zo ingsteld dat die elke ochtend uit zichzelf zou opstarten zodat ik nog even snel mijn spelletje kon doen voor ik naar mijn werk zou gaan. Ik motiveerde mezelf dus om iets leuks te doen en zo wakker te worden. Het was dus niet het geluid of de beweging waar ik wakker werd maar de motivatie om nog even mijn spelletje te willen doen.

 6. Het klinkt misschien zo raar, en absurd om dit te zeggen. Maar zelf heb ik ook altijd met een ernstig slaap probleem gezeten. Ik hoorde zelfs mijn wekker niet, of ik besefte niet eens dat het mijn wekker was. Maar ik kwam er achter dat het allemaal te maken heeft met wilskracht. Jezelf er letterlijk toe zetten. Als je het niet 100% wilt dan is dit duidelijk genoeg voor je onbewustzijn om alles te negeren om ook maar wakker van te worden.

  Je moet een doel hebben om er uit te gaan! Werk zou je zeggen? School? tjah dit waren ook voor mij niet echt de bepaalde doelen waarvoor ik mijn slaap zou verbreken. En daarom hoorde ik ook mijn wekker niet. Echt waar!

  Als ik om me heen kijk bij vrienden/familie of kennissen die met dit zelfde probleem dealen moet ik eerlijk bekennen dat ze allemaal 1 ding gemeen hebben. T’zijn allemaal mensen die toch een bepaald karakter hebben van ’tzal wel. Lastig uit te leggen:P Maar zo zit ong. ook mijn karakter in elkaar, jezelf niet druk maken om elk klein dingetje enz. Geloof me ik kan me geen control freak bedenken die zich welleens verslaapt… raar he?

 7. Wakker worden is voor mij ook een probleem… ’s Ochtends wordt ik altijd heel moeilijk wakker, zet in mijn onderbewust zijn de wekker uit en ga vervolgens weer verder slapen :S Ik slaap altijd rond uur of 11 en mn wekker gaat om 7 uur, dit betekent dus dat ik 8 uur slaap en toch de hele dag moe ben

  1. Ja, dat had ik vroeger ook maar je moet gewoon super maar dan ook super actief meewerken! Als je achter een kassa of zo staat, of het komt erop keer dat je mensen, klanten, moet helpen, moet je echt kei actief antwoorden enzo! Klinkt misschien absurt maar toch ist zo! Of zet je welker een kwartier vroeger dan nodig, en zo joeg je je geen zorgen te maken want je kan nmlk nog een kwartier(of de aangepaste tijd die jij wenst) in bed blijven liggen maar toch stilaan wakker worden en niet blijven liggen he!! 😀
   Veel succes Piet!

 8. Abdelfattah schreef:

  kleine sproeier kopen kost een euro en naast je leggen en steeds n beetje water over je gezicht sproeien dan zal je binnen enkele keren geen zin meer hebben om teslapen

 9. Heel fijn al deze reacties. Jullie zijn aardig onder de indruk van het idee van Dennis. Ik zie alleen geen commentaar van Dennis? Ik is die reactie verwijderd oid?

 10. Hallo allemaal, ik ben een dame van 19 en ik heb enorme moeite met opstaan sinds een maand of 2. Eerst had ik een vaste baan, met een vast uurloon. Nu werk ik op commissie basis en als ik dan een uurtje of 2/3/4 mis op een dag heb ik daar alleen mezelf mee en niemand anders (ik woon ook alleen).

  Met deze achterliggende gedachte kan ik elke ochtend echt niet voor 11en opstaan, terwijl ik meestal om 12 uur in m’n bed lig en ik normaal 8 uur op zou moeten staan. Ik zet een wekker, die aan de andere kant van m’n kamer ligt.

  Ook moet ik vaak ’s nachts en ’s ochtends plassen. Hierna ga ik gewoon weer liggen en proberen te slapen. Ik denk dat het zeker een stukje wilskracht is om op te staan of niet. heb een tijdje een vriend gehad, elke dag pas laat (voor mijn doen) slapen. rond een uur of 1/2 en dan toch elke dag gemakkelijk om 8 uur opstaan.

  Ik denk dat een echte verplichting als school en/of werk toch wel motiverend genoeg moeten zijn om dat heerlijke bed uit te komen.

  1. nja ken dat ook. als je liefje hebt is het leuker om te gaan slapen en te zien welke uren beiden personen werken. als beiden zelfde hebben is het heel plezant opstaan naast een ochtenderectie van de man of de zin van een vrouw.direct wel wakker. en goedgehumeurd naar school of werk.

 11. Snielsss schreef:

  Ik zal mijn ervaringen hier maar eens delen, vind het creatieve niveau nog een beetje tegen vallen, dat kunnen we toch wel beter? Ik worstel hier ook al jaren mee.

  Mijn eerste grote tip is: 1. SLOOP JE SNOOZE KNOP ERUIT, SNOOZE YOU LOSE. Waarom? Je valt gewoon weer opnieuw in slaap, om er vervolgens uit te komen is veel moeilijker. Ik ben net zoals andere omschrijven hier een ander persoon als ik wakker word. Een soort zombie versie die maar 1 goal heeft en dat is langer slapen. Dus sloop die snooze knop eruit, of koop een wekker waar geen snooze functie op zit (succes).

  2. Temperatuur. Iedereen komt er makkelijker uit in de zomer, doordat het gewoon een stuk warmer is (naast het vroege daglicht). Het is extra lekker om te blijven liggen, als het in je bed warm is en daar buiten niet. Dus heb ik in de winter een extra verwarmings element (als je wat luxere thermostaat hebt, moet het ook daar mee kunnen) aangesloten op een tijdschakelaar die een uur voordat ik eruit moet volledig aan gaat. Zo rond de tijd dat het wekker orkest begint, drijf ik al half uit met bed.

  3. Wekkers geweld. Ik heb 3 wekkers, 1 normale (verminkt weliswaar, groot gat waar de snooze knop zat), 1 Philips wake up light, beide staan zo ver mogelijk van mij vandaan, je moet er absoluut niet bij kunnen vanuit je bed. De derde is mijn telefoon, die naast het alarm op het scherm alle gevolgen laat zien als ik te laat kom, dus dat ik moet haasten, ontslagen kan worden, niet kan douchen, niet kan ontbijten etc.

  Het volgende is misschien iets te pittig voor de meeste (Daan opletten), ik heb de normale radiowekker en de wake up light, op twee verschillende radio stations staan. S’ochtends klinkt het dus voor geen meter, hier irriteer ik me zo hard aan, dat ik de zombie vloek wel moet doorbreken door eruit te gaan.

  4. Voorbereiding. Hier ben ik zelf erg slecht in, dit heeft me ook lang geduurd om aan te leren. De avond van te voren is net zo belangrijk, als de ochtend. Zorg dat je naast dezelfde tijd naar bed gaan, ook geen geestelijk inspannende activiteiten doet zon uur voordat je gaat slapen. Zet een avond alarm, of twee. De eerste die betekend dat je je moet gaan ontspannen, neem eens een douche etc. Dan bij de tweede naar bed. Dingen zoals alvast je kleding klaar leggen en ontbijt enzo, zijn inderdaad handig, maar mij lukt het niet.

  5. Hydraulische arm. Ik ken iemand die dit zelfde probleem had met een technische achtergrond. Hij heeft een hydraulische arm op de kop weten te tikken en dit aan zijn latten bodem vast gemonteerd. Als zijn wekker gaat, gaat zijn matras in een verticale positie staan, waardoor hij eruit moet. Kost wat, maar je bent eruit. Hopelijk hebben jullie er wat aan. Succes iedereen, uiteindelijk is het het waard!

  1. lapswans schreef:

   Een om te onthouden! 😉

   Heb ik bij deze toestemming om jou geniale idee te verspreiden, mits t aanslaat bij deze ongeregelde, bioklokloze nachtbraker ?

   Haha.. Mooi te weten dat we daar allemaal wel es last van hebben.. Nahja, t brengt vooral last op den duur.

   T heeft niet zo zeer met (on)volwassenheid, (on)wil of wilskracht te maken. Iedereen heeft vast wel eens een periode dat ie slecht (in)slaapt, wakker wordt en kampt met (opstart)problematieken.

   Verschillende factoren om daarin wat te veranderen:

   structuur (plannen,wilskracht)
   Ritme(ritueel,discipline)
   Regelmaat(ritueel, dicipline)
   Rust(lichamelijk&mentaal)

   Vaardigheden die iedereen moet / zou kunnen ontwikkelen. Maar daar moet je dan bewust van blijven. Dus, vind men, heeft het uiteindelijk met wilskracht te maken.

   Mijn vriendin tipte mij over dit stukje. Ik ben er namelijk ook zo een. Zoals vele.

   Los van mijn opstart problematieken heeft zij dan het meeste last van mijn humeur. Na een korte nacht of abrubt opstaan houdt dat soms wel es een halve/hele dag aan.(prikkelbaar).
   Wat na wat googelen met je cortisol niveau te maken kan hebben..

   Als we dat cortisol nou eens konden beïnvloeden, zou al de helft schelen.

   Suggesties tegen slecht humeur na abrubt opstaan/kort slaap zijn ook zeer welkom!

 12. Bedankt vriendelijke mensen, Ik heb ook al zo’n 12 jaar last van dit probleem, zelfs zo erg dat ik de laatste maanden minimaal 12 uur per nacht slaap. Nu is het seizoen voorbij en heb ik mezelf 3 weken vrij gegeven om dit probleem voorgoed op te lossen, ik ga het allemaal proberen. Tot over 3 weken.

 13. Hoi,, Ik heb ook heel veel problemen met opstaan. Vooral als ik een dag vrij of een late dienst heb. Ik slaap dan echt door tot een uur of 10 a 11. En als ik wakker ben dan kom ik zowat mijn bed niet uit. Ik probeer allerlei manieren te vinden om mijzelf het bed uit te jagen. Maar het lukt niet. Wekker buiten afstand van mijn bed, maar ik duik er daarna nog gewoon weer in.

  Over een paar maanden gaan we samenwonen en mijn vriend is er altijd eerder uit dan ik. Dus hij kan mij op een vrije dag niet mijn bed uitjagen. Als iemand mij belt dan draai ik daarna gewoon om omdat ik mij zo moe voel. Ik ga op tijd naar bed. Het is op zijn laatst 11 uur. Maar dat helpt ook niet. zo\’n phillips wake-up light heb ik, maar daar wordt ik alleen heel erg saggerijnig van omdat een half uur voordat de wekker echt het licht al begint te branden. En daar wordt ik wakker van om vervolgens erg vermoeid te zijn wanneer ik naar mijn werk moet. Wie heeft eeen goede tip voor mij!! groetjes, erica

 14. Ik kamp dus ook met het met-geen-mogelijkheid-mezelf-uit-ben-kunnen-trappen-sydroom, altijd al zo geweest. Maar nu heeft mijn vriend sinds zo’n 2 jaar een functie waarin hij wisseldiensten werkt…. met dus bovenop mijn probleem het feit dat ik s’morgens stil moet zijn en het donker moet laten, zodat hij verder kan slapen. Dit maakt het echt zo goed als onmogelijk om op te staan, want alle hulpmiddelen zijn toch gebaseerd op geluid en/of licht.

  Ik weet dus echt niet meer wat ik moet doen! Iemand geluid en lichtvriendelijke tips?? Bestaat er niet een (legaal en niet verslavend) kruid waar je aan kan ruiken waardoor je spontaan alert bent ofzo??

 15. Hopeloosgeval schreef:

  Ik ben geloof ik een extreme versie. Bij mij vergaat soms iedere vorm van prioriteit. Dus al heb ik iets belangrijks, verzin ik gerust een smoes. Zeker in de wintermaanden is dat heel erg. Als ik werk is dat helemaal niet, meld ik me nooit ziek. Maar school en stage dus wel. Soms werk ik mij zelf echt in de problemen, maar voel het sochtends niet, wil dan maar 1 ding, slapen!

 16. Melissa schreef:

  amai wat een vele tips in de reacties! ik heb ook het probleem dat ik de wekkers niet hoor . een truc die ik hiervoor gebruik is een oude opdraai rinkel wekker in een soepbord met lepels in leggen , wat verder van je bed. dit maakt een hels lawaai waar je vast wel wakker van wordt

 17. momfer schreef:

  Hoi ik kom ook mijn bed nooit uit Vooral in de herfst niet dan begint mijn winterslaap en als ik ergens om 9 uur moet zijn is een ramp, maar na twee weken ben je er aan gewend.. Al blijf ik het nooit leuk vinden denk ik.. Ben een nachtmens…

 18. mijn bed licht vaak gewoon te lekker. als ik mijn wekker(op mijn mobiel,stuk of 9,die overigens erg irritant zijn) aan de andere kant van de kamer leg, kom ik mijn bed uit pak mijn mobiel en ga weer in mijn bed liggen.

 19. thomas reede de dyk schreef:

  zet gewoon een robin naast je bed dan lag je je wakker

 20. Patricia van den Bosch schreef:

  Hallo. Mijn vriend kan niet wakker worden. Heb al een rammel wekker gebruikt. Een bakje met allemaal ijzere dingen naast zijn bed met een telefoon in die rammelt een wekker met een hoge toon. Roepen en kloppen aan zijn deur aan de deur bellen. Hebben jullie misschien een tip want hij word uit huis getrapt als dit nog een keer gebeurt. Bedankt alvast.

 21. Brownie schreef:

  Ik werd vroeger alijd standaard on 7 wakker. Maar door veel wisselende diensten en school is er helaas geen structuur meer, waardoor ik moeilijk wakker wordt. Een vervelende wekker, meerdere wekkers, en een wekker op afstand is geen oplossing. want dan word ik wel wakker, maar dat komt omdat mijn ma me dan wakker schreewt dat ik mijn wekker uit moet zetten. Ook een oplossing :p, maar helaas komt er dan veel frustratie van mijn ouders en zusje bij kijken. Dus bedankt voor deze tips, ik er sws een paar uitproberen :p

 22. Alleen als het koud is schreef:

  Wat een slechte tips het is ook alleen in de winter dat dit voorkomt en als ik niet werk. zit namelijk in de ziektewet ben 6wk geleden geopereerd maar heb ik ook 2 kids plus een mijn partner die moet werken. En ik merk gewoon hoe chagrijnig ik er van word om op te moeten staan in de kou dat kost me zoveel moeite dat ik er chagrijnig van word terwijl ik in het voorjaar geen problemen heb met opstaan. En regelmaat en structuur heb ik nog mijn oudste moet naar school en de vrouw moet werken met nog een kleine van 8 mnd moet je er wel uit. Maar het komt bij mij door 2 dingen de kou en omdat het nog donker is buiten. Maar ja wat doe je eraan vrij weinig

 23. Ariana schreef:

  Je kan ook iSleepin downloaden, een app waarbij je eerst een rekensom moet maken voordat je wekker uitgaat.

 24. Heel eenvoudig: vroeg naar bed gaan. Slaap je rond 22:00 uur, dan wordt je vanzelf wakker rond 6 of 7 uur. Een wekker heb je dan helemaal niet nodig.

  1. Janetté schreef:

   Wat een onzin, ik ga 22:00 uur slapen en wordt zonder wekker pas 9:00 wakker -_-

 25. Wat een onzin antwoorden van sommige mensen zeg!
  ik heb dit probleem al sins ik op de basisschool zat. Mijn moeder riep me en ik antwoorde in mijn slaap. Op de middelbare school miste ik in totaal maanden aan lessen omdat ik mijn 6/7 wekkers niet hoorde. Ik drukte ze allemaal uit in mijn slaap. Kon ze rustig verderweg zetten dan werd ik later wakker liggend op de wekkers zelf. Dit heeft niets met wilskracht te maken.. hier is gewoon niets aan te doen.
  maakte niet uit wat voor baan ik had of hoe laat ik naar bed ga of hoe lang ik slaap verslapen doe ik altijd.
  Enige wat bij mij werkt is mijn wekker een uur voor ik er echt uit zou moeten al zetten. Ben ongeveer een uur nodig om goed wakker te worden.

 26. Heeii! Altijd als ik moeite heb met uit bed komen, ga ik eerst een half uurtje op mijn telefoon, lekker appen of instagrammen enzo. Dan wordt je een beetje wakker. Daarna gelijk je gezicht met koud water wassen, wordt je ook wakker van. En idd gwn doorzetten!!!!!

 27. steven schreef:

  Hoi, ik heb dit probleem als sinds ik klein ben.
  Ben altijd een slaper geweest, mijn ouders hadden het altijd moeilijk om me wakker te maken. Nu woon ik alleen en heb deze probleem nog steeds.
  Voor school was dit niet z’n een drama, maar op mijn werk is dit altijd wat terugkomt als negatief punt. Hebn 6 wekkers dat elk om de 5min belt en toch wordt ik te laat wakker zonder 1 wekker gehoord te hebben. Ik ben dit echt beu, omdat ik WIL opstaan op tijd, maar no possible, ik hoor niks alleen als mijn vrouw me duwt, maar dan is het meest van de tijd al te laat. Hoe kan ik dees probleem oplossen, omdat er mee leven en het willen veranderen zonder dat het kan is echt frustrerend.

 28. isaura schreef:

  Hoi ik heb altijd problemen bij het opstaan om 07.00 moet ik er uit om naar school te gaan en mn ouders roepen en roepen maar mijn wekker zet ik om 06.15, 06.30 en 07.00 en ik geraak er nog altijd niet uit ik haat het echt als iemand me kan helpen van dit probleem af te geraken klik dan op beandwoorden en plaats er iets op een tip of zo maakt niet uit als het maar helpt van dat irritant probleem

  1. Anoniem schreef:

   Je kan de wekker beter zetten op een tijdstip dat dichter bij ligt bij 7:00. Als je steeds een kwartier of een half uur tussen iedere wekker laat zitten, val je makkelijk tussendoor in slaap en word je alleen maar vermoeider wakker. Probeer bijv. de wekker te zetten op 6:50, 6:53, 6:55, 6:57, 7:00. Als je er zoveel zet en steeds vlak achter elkaar met een ander deuntje word je zeker wakker. Succes ?

 29. Je kunt in 10 min. weg zijn!! Opstaan, niet douchen (spaart weer water!!), kleren aan, boterham onderweg eten, spullen pakken en pleite, heb je langer om uit te slapen doordeweeks!!!!!

 30. Katleen Jans schreef:

  Hoi,
  Ik heb dit probleem ook al mijn hele leven, ik moet nu om 6u30 s’morgens opstaan,ik volg een opleiding bij vzw ’t Heft, leren werken,en moet om 7u44 de bus nemen,maar ik ben nog zo moe en mis de bus altijd mijn pa brengt me dan ik moet om 8u30 in Sint-Truiden zijn.
  En als het koud is en als het regent heb ik meer problemen.
  Ik ga nu 3 dagen halftijds,maar t’is de bedoeling dat ik binnenkort voltijds ga,maar ik ben tegen 11u al zo moe en als ik thuiskom dan leg ik me terug op bed tot 16u.
  Hoe ga ik ooit een voltijdse job kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.