AliExpress – voordelig shoppen in het oosten

AliExpress: wie heeft er niet van gehoord? via internet kun je tegenwoordig tegen erg lage prijzen van alles kopen in bijvoorbeeld China, Hong Kong en Singapore. AliExpress is misschien wel de bekendste online superwinkel.

Dit artikel legt kort uit hoe dit werkt, of het betrouwbaar is en geeft verdere tips hoe dit zelf ook eens te proberen.

AliExpress is eigenlijk een verzameling met talloze winkels in het verre oosten. Met andere woorden, allerlei winkels kunnen zich aanmelden bij AliExpress om daar hun waren aan te bieden. Als consument kun je deze goederen van over de hele wereld bestellen.

Neem zelf eens een kijkje en zie: de meeste goederen zijn erg voordelig.

Hoe is dit mogelijk? In het verre oosten hebben allerlei vaak grote westerse winkels natuurlijk al jaren hun inkopen gedaan en met vaak mooie winsten de producten in ons land verkocht. Je koopt nu rechtstreeks, zonder de dure (westerse) winkels, groothandels en eventueel andere instanties die hun graantje meepikken.

Waar moet je op letten? Wat ons betreft de volgende punten:

Soorten goederen

Je kunt echt bijna van alles vinden. Van elektronica tot sieraden, huisinrichting tot tassen en schoenen, schoonheidsartikelen tot speelgoed, sportartikelen tot entertainment. Blader eens rond, of zoek gericht als je al iets in gedachten hebt. Zoeken in het Engels is het handigste, omdat veel goederen/termen in het Engels aanwezig zijn, maar Nederlands kan eventueel ook.

Je kunt de website van AliExpress hier vinden, of ook erg handig: probeer de app van AliExpress (waarbij je soms extra korting krijgt): Android – Apple.

Betrouwbaarheid

Niet alle winkels op AliExpress zijn betrouwbaar. Let dus bij winkels op de reviews en aantal verkopen. Als de reviews vooral positief zijn én er is al veel verkocht, dan is de winkel al snel betrouwbaar. Beide kun je eenvoudig zien op de site.

Los hiervan: AliExpress beschermt je ook. Ontvang je iets niet, of is er iets goed mis, dan kun je dit eenvoudig aangeven en doorgaans ontvang je gewoon je geld terug.

Echte en nepartikelen

Let op dat bepaalde (merk)artikelen die verrassend voordelig zijn, vaak ook verrassend nep zijn. Deze zijn verboden te importeren, dus… niet doen of op eigen risico. De pakkans is misschien gering, maar de boetes zijn niet mals! Zijn in het algemeen producten ‘van Chinese kwaliteit’? Dat wil zeggen, ‘mindere kwaliteit’? Dat is lang niet altijd te zeggen. Let daarbij ook op reviews van andere kopers.

Importmaximum

Je mag voor maximaal 22 euro per zending importeren zonder BTW (Belastingdienst) en eventuele inklaringskosten (Douane) te betalen. Het is echter niet gezegd dat je deze altijd móet betalen. Veel pakketjes worden ook niet gecontroleerd. Tip: als je zeker wilt zijn en je koopt grotere hoeveelheden in, bestel deze in meerdere etappes zodat ze los worden verzonden. Zorg daarbij dus dat de waarde onder 22 euro blijft. De valuta kun je zelf instellen op de site (bijv. euro of dollar).

Acties

AliExpress heeft vaak allerlei acties – via de app nog meer dan op de site lijkt het (zet eventueel de popups in de app uit om niet te veel gestoord te worden). Let wel op dat de aanbiedingen van een actie lang niet altijd zo geweldig zijn als ze lijken. Vergelijk ze dan bijvoorbeeld ook met andere winkels op AliExpress (die niet meedoen aan de actie), of vergelijk gedurende een periode buiten zo’n actiemoment. Het valt dan vaak een beetje tegen, al kunnen er soms zeker mooie deals te vinden zijn.

Betalingsmogelijkheden

Je kunt met iDeal betalen; ook met allerlei creditcards. Zeker in combinatie met de app werkt dit eenvoudig.

Verzenden

Het goede nieuws is dat verzenden vaak inbegrepen bij de prijs is (selecteer daar eenvoudig op in je zoekopdracht). Het iets minder goede nieuws is: de termijn tussen verzenden en ontvangen is vaak lang, denk aan minimaal een week, maar eerder tussen 2 en 6 weken (of soms langer). Onze eigen ervaringen: langste tijd was iets meer dan een maand, kortste was ongeveer 5 dagen.

Voor snellere verzending (zoals ca 1 week) bestaan mogelijkheden met reguliere verzenders zoals TNT, maar dit is vaak erg duur, dus let daar goed op.

 

Disputen en escalaties

Bij een bestelling staat altijd de tijd die het postbedrijf er nog over mag doen. Als die tijd dreigt te verstrijken, kun je een ‘dispuut openen’, wat ook kan als je om andere reden niet tevreden bent. Je beschrijft dan (in het Engels) aan de specifieke webwinkel wat eraan schort. Je kunt bijv aangeven dat je je geld terug wil. Kom je er samen niet uit, dan kun je ‘escaleren’ (claimen). Beschrijf de situatie en AliExpress gaat naar de situatie kijken en komt met een voorstel. Zo ver hoeft het in de praktijk vaak niet te komen trouwens; met een ‘dispuut’ lukt het vaak al wel.

Conclusie

Het is leuk en interessant om zelf eens rond te kijken en misschien zelfs wat aan te schaffen via sites als AliExpress. Let daarbij op de betrouwbaarheid van aanbieders en artikelen en houd (als je extra kosten wilt vermijden) het invoermaximum in de gaten. Als consument ben je behoorlijk goed beschermd bij AliExpress. Houd rekening met een langere verzendtermijn, als je geen hoge vervoerskosten wilt betalen.

Jouw ervaringen

Wat heb jij bij AliExpress besteld? Moest je lang op je bestelling wachten? Hoe bevielen de geleverde producten? Bediscussieer het hieronder!

Vergelijkbare berichten

111 reacties

 1. Deciree schreef:

  waar kan ik die website van aliexpres vinden dan?

  1. Gratis-Tips schreef:

   Je komt bij de website van AliExpress door op het plaatje bovenaan in het artikel te klikken. Ook staat er nog een link onder het kopje “Soorten goederen”. Succes!

  2. Ik zou eerst maar even mijn ervaring lezen voordat je wat gaat bestellen op aliexpress.

   1. Aliexpress heeft een score van 2.6 uit 10 op de site van trustpilot!!!
    U bent gewaarschuwd!!!!

    1. michel schreef:

     dit is echt geluk ik heb al 30 verschillende dingen besteld en ontvangen dus jah

     1. hoe kun je betalen?

    2. Danielle schreef:

     Ik bestel er al 3jaar elke maand wel dingen gaat altijd goed.. je moet idd wel reviews lezen en niet blind in je winkelmand gooien

 2. L Verwunst schreef:

  Mijn eerste ervaringen zijn prima. De snelste bestelling was er al binnen 4 dagen! Beter dus dan 4 weken. 😉

  Kwaliteit ook prima. Het product kostte ca 8 euro. In Nederland afhankelijk van het merk ca 20-35 euro.

 3. I. Black schreef:

  ik wil een T-shirt kopen maar deze kost € 26,81 moet ik mij zorgen maken over de Importmaximum ??

  groetjes I. Black

  1. dirk; opgelet daarmee je ontvangt een boete bij de douane van 200euro ofmeer
   En het fijne van alles de koper wordt gestraft en niet de verkoper dit is om
   de douane werk te geven en onze dieven regering keurt dat goed.
   En waarom mag china ongestraft leveren en een website maken en
   mensen in de zak te zetten en onze douane en regering rijk te maken
   op de betaalde boete’s .zo op die manier kan kris peeters werk aanmaken
   opgelet we leven in een apeland.

   1. Danielle schreef:

    Nope heb een jurk van 200eu besteld de douane kosten zijn 10% van je bedrag dus ik moest 20eu bijbetalen.. valt dus mee

   2. Ik heb net een boete ontvangen van 250 euro voor namaak! Pokkeland!!

    1. inge ik ook
     eerst van de week brief van de douane, nog geen tijd om erop te antwoorden en vandaag brief van adidas dak 250 euro moest betalen
     hoe is het bij u afgelopen?

  2. Tamara schreef:

   Als je ene brief aankrijgt waarom jet artikel mooet aangeben Eg maar, dan vul je in dat het een gift is. Dan mag je namelijk tot 45 inporteren, staat hier mergens vermeld maar welnies om te vernoemen! Dat hebbik ook gehad. Brief verzonden wn drie dagen later netjes mn product gehad! Heb al 183 keer wat bestel en slechts 1 keer zo’n brief gehad.

   1. rensie schreef:

    ik heb ledlampjes besteld . van 10 euro in totaal . heb net zo een brief gehad wat moet ik doen?

 4. Ronduit niet te vertrouwen vooral de betaalmogelijkheid met alipay.
  Ik kreeg 50usd terug gestort van een verkoper naar mijn alipay account omdat het product totaal niet het product was wat ik bestelde.
  Na een aantal weken melding van gemaakt dat de 50usd niet op mijn account was gestort.
  Na deze mail naar hun hebben ze in mijn account het overzicht gewist zodat ik niet kon aan tonen dat de 50usd niet is gestort.
  Veel andere bestellingen is het ook totaal verkeerd gegaan, product informatie klopt doorgaans niet, contact met aliexpress nemen kost je je vrije tijd , het is mij nog niet gelukt om normaal te chatten en contact met de virtual computer (eva) bereik je ook niks, kortom ga lekker ebay-en vaak een paar dollar duurder maar problemen worden daar daadwerkelijk opgelost! Op aliexpress 16 bestellingen gedaan waarvan 6 bestellingen ik niet blij van werd, Op ebay bijna 200 waarvan ongeveer 10 bestellingen niet goed ging en alle netjes opgelost zijn via paypal. U bent gewaarschuwd!

  1. Gratis-Tips schreef:

   Erg jammer van je negatieve ervaringen met Ali Express Erik! Hier tot nu toe alleen positieve ervaringen. Zou je ons willen vertellen wat voor soort producten je hebt besteld?

   1. Het product staat er nog heerlijk te pronken terwijl de verkoper weet dat het goedkope niet glow in the dark handschoenen zijn: http://www.aliexpress.com/item/Factory-directly-sale-12pairs-LOT-Fluorescent-gloves-glowing-blue-light-in-the-dark-magic-gloves/641012584.html

    Ik heb negatief feedback gegeven uiteraard, ik weet dat de vorige koper 7 x 12 paar heeft gekocht, voor ik negatief feedback had gegeven stond er op de productpage 2 orders en 1 vote met geen uitslag. Nu is ook de aankoop geschiedenis gewist. Kijk naar de feedback score van deze winkel en ook bij het product. 100% positief feedback! raar niet waar? Ik ben genezen en moet van alibaba en de mega veel rovers niks meer hebben mij zie je lekker op ebay struinen waar alles in de details is geregeld en aankoop bescherming wel wordt uitgevoerd als er iets mis is.

    1. danielle schreef:

     ja dat klopt, ook heb die schoenen als led besteld en ik krijg glow… Wat een gezeur zeg. Ook andere schoenen stuk ontvangen, maar oplossen ho maar..

     Nu zoek ik al dagen naar het feedback geven, op 1 of andere manier zit deze knop er niet, hoe heb je dat gedaan?

    2. Anoniem schreef:

     Als je goed leest zie je dat het handschoenen zijn voor onder UV licht.
     Ik heb al zeer veel op AliExpress besteld en nog NOOIT problemen gehad. Als er iets kapot toekomt, kan je dat melden en geven ze probleemloos je geld terug.

  2. Hallo ik heb dit product gekocht http://www.aliexpress.com/item/Factory-directly-sale-12pairs-LOT-Fluorescent-gloves-glowing-blue-light-in-the-dark-magic-gloves/641012584.html
   Feedback systeem klopt ook niet van die winkel, ik heb negatief feedback verzonden want de handschoenen lichten niet op in het donker. Toen ik ze kocht was er voor mij iemand die had 7 pakken gekocht en was denk ook niet blij. Nu staat er op de product page 1 order verkocht 1vote zonder uitslag en de winkel blijft mooi op 100% feedback staan.
   De verkoper weet dat de handschoenen niet oplichten in het donker en het product blijft op de site staan…huhu over oplichten gesprokken!

   Kijk ook eens op de site van http://www.trustpilot.com 2.6 score uit 10!

   U bent gewaarschuwd!

  3. onyn patrick schreef:

   Erik,
   Ik heb tot op vandaag zeker geen slechte ervaring, iedere bestelling gekregen binnen een normale termijn en geen problemen met betalingen enz…

 5. Nog nooit slechte ervaringen had alles komt toe , met een wachtijd van Max 6 w vrienden en m’n zus zijn ook tevreden ,betaling doe ik gewoon met een bankoverschrijving

 6. je moet onder de 21euro blijven is dat per maand ?

 7. Hoe moet ik bestellen, ik heb nog nooit iets bestelt. kan iemand dat uitleggen?

 8. Esther schreef:

  Account aanmaken op de website van AliExpress en dan kun je kopen. Het is dus niet een ‘normale’ webwinkel, dus voor elk artikel (natuurlijk niet meerdere van één artikel) maak je een aparte bestelling.

 9. Matt D. schreef:

  Heb inmiddels 13 bestellingen gedaan op de website van Aliexpress, waarvan nu twee binnen zijn. Steeds betaald met mijn creditcard (MasterCard) zonder extra kosten.

  Zie wel even iets in een flits over Alipay staan. Maar wat die betaalmogelijkheid inhoudt, en of ik er nu überhaupt gebruik van heb gemaakt, zou het niet weten :((

  1. Matt+D. schreef:

   Heb ik nu wel of geen gebruik gemaakt van Alipay?

  2. Je kan via Alipay gewoon met iDeal betalen. Risicoloos,. Als je je product niet hebt ontvangen lost men dat op door je geld terug te storten. Heb er al heel veel besteld en gaat altijd goed. Als er staat dat de verzender AliExpress standaard shipping gebruikt heb je het meestal razendsnel in huis.5 tot 12 dagen.

 10. Paar x wat kleine artikelen besteld. Best tevreden over tot ik een polo bestelde. Verkeerde maat, totaal anders dan op de foto.
  Ik bestel tegenwoordig bij taobao.com. Veel meer keus en goede kwaliteit.

 11. Hoe stort je geld in je alipayaccount, of hoe werkt het precies?
  Een stappenplan uitleg a.u.b?

  Bedankt vast

 12. pieters schreef:

  ik wil vanuit belgie bestellen maar die betalingen vind ik toch raar kan ik niet overschrijving doen en het staat in het engels in nederlands versie komt er niet op?
  iemand uit belgie al betseld

  1. je ken aangeven in euro s en ook in de nederlandse vertaling en er is ook een mogelijkheid om via google rechts boven in het in 4 kant (blokjes) de vertaler te gebruiken

 13. Ik bestel regelmatig vanuit België en heb nog nooit problemen ondervonden. Let wel alle producten staan natuurlijk niet in het Nederlands heh…

  Alternatief maak je gebruik van Taobao. Daar zijn alle producten automatisch vertaald en kan je met iDeal betalen. Heb het meerdere keren gebruikt en tot op heden naar tevredenheid.

 14. Natascha Vrijhoeven-Pieters schreef:

  Ik heb 2 horloges besteld en komen maar niet. Blijkt dat betaling niet afgerond is, maar wel door de creditcard maatschappij betaald. Heeft iemand dit al eens meegemaakt? Ali express is niet telefonisch te bereiken.

  1. G.Morgen .
   Ik heb ook mijn twijfels?
   10 aug 2 hele mooie koffers besteld uit china.
   levertijd ongeveer 8 dagen..
   wel tussendoor tel. contact gehad en per mail.
   kreeg tel. nr om contact op te nemen 0587987200?
   nu niet meer te bereiken..het is nu 21 sept.
   Hoop dat ze zo reeel zijn mn geld terug te storten..
   Wel weet ik ..dat ik niet meer bij AliEpress iets bestel.
   Gr M

  2. g.morgen.
   10 aug koffers besteld.nu 21 sept niets onvangen.
   wel tel contact gehad met nr0587987200..(nu niet meer in gebruik)
   omdat mn huisnr niet klopte
   Tja ik weet het niet?
   Gr Marijke

   1. Heb je dispute geopend? Dat moet je doen voordat het afloopt, anders vervalt je recht

  3. Ik had dat ook. Bij mij werden de orders stop gezet, echter geld was al 1x (van de 3) afgeboekt. Ik kon via de chat contact opnemen. Na wat uitleg in gebrekkig Engels hebben ze me verteld dat mijn creditcard niet geverifieerd kon worden. Heb toen email adres gekregen waar ik copy van creditcard en ID kaart en creditcard afschrift naar toe moest mailen. Heb ik dan toch maar gedaan. Na een uurtje was alles vrij gegeven. Tot nu toe nog geen negatieve ervaringen mbt misbruik van mijn gegevens gehad.

 15. Al 65dingetjes besteld, en alles gaat gewoon goed. Zelf opletten voordat je iets koopt. Altijd eerst de shop checken, reviews en de extra info van het product.
  Als koper ben je echt goed beschermd. Als iets niet goed is, moet je dat aangeven binnen aantal dagen. Dan wordt t opgelost.
  Ik vind t een geweldige site.

 16. Ohja, ik betaal met iDEAL op de Ali Express app op mijn mobiel. Dat gaat prima

 17. Daphne schreef:

  Kan er iemand mij vertellen wat er gebeurd als je boven de 22 euro besteld? Ik heb namelijk een product gevonden wat 41 euro kost..

  1. Misschien moet je dan BTW betalen maar dan moeten ze net jou pakje er uit pikken, dit komt voor, maar vaak gaat het goed, heb zelf al 50a60 artikelen netjes aan huis gekregen en tot nu toe geen BTW problemen al zit ik ook wel boven de 20 Euro, heb nog maar 2 keer gehad dat ik het niet heb ontvangen.
   Maar kreeg dan zelfs het geld terug, ik vind dit heel netjes.

 18. Tegenwoordig kan je betalen met ideal. Laatste ontving ik een artikel wat kapot was. Binnen 5 dagen mijn geld terug gestort. Wel eerst even een claim indienen bij aliexpress. Maar netjes opgelost. Verder altijd alles ontvangen.

 19. Marcel schreef:

  Ali Express: advies niets bestellen!!

  Beste mensen,

  Heb meerdere producten besteld bij verschillende verkopers met goede recenties.

  Dit om Ali Express te testen. Vrijwel aleen maar ellende ontvangen!!
  Ontvangen producten komen meestal niet overeen met foto en omschrijving!
  Ziet er mooi uit op de site en lijkt mooie deal.
  Bij ontvangst blijkt het veelal troep. Komt niet in de buurt van bestelde product.
  Zonde van mijn geld, disputen geopend, verwacht over een jaar mogelijk een reactie:-)

 20. Nicole schreef:

  Led schoenen besteld. Geld is 4 febr. afgeschreven.
  Echter nooit een bevestiging via de mail ontvangen van Ali..
  Op m’n afschrift zie ik dat de betaling via Alipay Singapore gaat…
  Zou ik de schoenen nog ontvangen? Of zou m’n geld weg zijn nu..?

 21. cynthia schreef:

  Ik kom uit belgie en wil dus wat bestellen. Kom er alleen nie uit wat de betalingsmogelijkheden zijn… enkel creditcard of? Paypall nie toch? En ideal belgie bestaat niet volgens mij… dus wat zijn de opties ?wie kan helpen. Alvast bedankt

  1. Natacha schreef:

   Je kan met creditcard en webmoney. Als je boven de €20 bestelt kan je ook met bankoverschrijving en western union betalen. Helaas zijn dit maar de enige opties in België 🙁

 22. savannah schreef:

  hallo,

  je moet onder de 22 euro bestellen als je geen extra kosten erbij wil maar geldt dat alleen als je voor 22 euro besteld bij dezelfde verkoper of kan je wel gewoon meer dan 22 euro besteden als het maar bij verschillende verkopers is besteld..

 23. Segers schreef:

  Hallo,
  Ik heb in februari zaden besteld op aliexpress. Tot nu toe ook nog niets ontvangen.
  Ik betwijfel of ze zullen aankomen. Ik kan ook niets zien van hoever ze nu zouden zijn.
  De verkopers hebben nochtans wel een goede feedback.
  Begin de moed een beetje te verliezen….

  1. kan gerust 2 maand duren, geduld
   5x kleine pakjes besteld en gekregen in 2016
   wel weinig informatie word erbij geleverd
   houd moed, kost niks…

 24. Prima site, ik bestel er van alles.
  Is veel goedkoper als hier.
  Alles wat ik besteld heb ben ik over tevreden.
  Nooit geen problemen.
  Ik heb er ongeveer al 50 bestellingen gedaan.
  Vooral artikelen voor mn honden.
  Kost daar geen zak en nog gratis verzenden ook, als ik het hier koop betaal ik de hoofdprijs.
  O ja, als je dan je artikel wat je in de winkel gekocht hebt thuis bekijkt : made in China ??

 25. Ik wilde een tas kopen op deze site , mijn idee hier achter was om te kijken of het wel binnen kwam om eerst iets kleins te kopen . Ik bestelde een hoesje van 0.80 cent. Na een maand nog steeds niet binnen dus de moed al verloren , tot dat het een week later wel binnen kwam ! Toen ik het binnen kreeg is er nog 80 euro van mijn rekening afgehaald voor andere kosten invoer lijkt mij ? Iemand hier ook last van gehad ?

  mvg…

 26. ik wil een delvaux tas kopen op deze site vanuit België, vrij duur, ongeveer 300 dollar….doen of niet doen ? iemand ervaring ?

 27. Ik kan de aangegeven producten niet bestellen , alleen helemaal onderaan zij er een aantal producten die ik zou kunnen bestellen. Weet iemand waar het aan ligt ?

  Kan iemand mij daarmee helpen ?

  Groetjes

 28. Ik wilde vandaag een pakketje ophalen, maar het was al weer terug verzonden omdat ik te laat was, door omstandigheden. Ze mogen het blijkbaar maar 2 weken op het postkantoor laten…Ik vroeg me af waar dit pakketje heen gaat (retour China?) en hoe krijg ik het terug…ik heb er tenslotte voor betaald…..

  1. Gewoon contact opnemen met de verkoper. Kan je terugvinden in “je orders” in je account.

 29. Ronnie schreef:

  Heb er al zoveel besteld en dat bevalt me prima, net weer een setje K&F filters besteld voor mijn camera om leuke foto’s te kunnen maken.
  Kan dat hier wel kopen maar dan betaal ik de hoofdprijs en daar heb ik weinig behoefte aan.

  Goed onderzoek doen naar wat je nodig hebt kijk op Youtube of je iets kunt vinden over wat jij bestellen wilt via AliExpress en gebruik Google! kijken kijken en nog eens kijken en dan afwegen of je voor die paar euro de gok wilt wagen of toch liever hier in Nederland het product in de winkel koopt, die drempel is voor iedereen anders 🙂

  Voorbeeld: ik kocht via AliExpress een tripod (standaard voor een camera) voor €69 terwijl ik deze tripod in NL kon kopen voor €119
  Ik heb deze onderzocht in de winkel hier in NL maar toch besloten om hem vanuit China te laten komen en echt het was exact hetzelfde en gok die goed uit pakte dus.

  Doe je huiswerk en bestel niet overhaast en neem je tijd.

 30. Heb een bestelling gedaan via alliexpress. Heb betaald en nu krijg ik een mailtje met weet u zeker dat u uw bestelling voor ontvangen!! Maar heb nog niks ontvangen! Wat moet ik nu doen bevestigen of afwachten

  1. Heb goede ervaringen met aliexpress soms komt het iets later

 31. Betaal je extra als je met ideal betaalt? aan je bank bijvoorbeeld? omdat het een buitenlandse betaling betreft.

 32. Anissa schreef:

  Hoi, ik wou even mijn ervaring met aliexpress met jullie delen.
  Ik heb een paar maanden geleden een jas besteld via aliexpress. De jas kostte 137 euro. Toen mijn jas geleverd werd moest ik 50 euro aan de bezorger betalen voor ik m zou krijgen. Ik heb daarvoor geweigerd omdat ik niet zeker wist of de jas wel zou passen enzo. En dan nog eens 50 euro erboven op. Dus ik heb gezegd dat hij het pakket terug kon sturen waar hij vandaan komt. Nou zo gezegd, zo gedaan.
  Een tijdje later heb ik contact opgenomen met de verkoper. Ze zei dat ze het pakket had ontvangen en dat ze het geld van terug zending eraf gaat trekken en dat ik de rest van het geld teug zal krijgen. Ik vond het prima beter dat dan helemaal niks dacht ik nog.
  Ze vroeg om mijn Paypal, die heb ik haar ook gegeven en toen zei ze dat ze het geld zal sturen. Nou we zijn nu zo’n 4 maanden verder en ik heb nog geen geld gezien. Mijn berichten daar reageert ze ook niet op. Dus een waarschuwing voor iedereen.

  1. Ja zeker een waarschuwing. Niet zo dom zijn om dure bestellingen te plaatsen en betaal via ideal aan aliexpress.

 33. Heeft er iemand ervaring met het bestellen van schoenen? Ik wil heel graag Adidas schoenen bestellen. Moet ik dan nog rekening houden met andere maten o.i.d.?

  1. Kijk eens op de Facebookgroep Aliexpress: tips & tricks, tal van mensen met dezelfde vragen en veel vooraf gemaakte bestanden met nog veel meer uitleg 😉

  2. Alifan schreef:

   Het kan zijn dat ze kleiner uitvallen. Het beste wat je kan doen is meet je voet op en geef de maten door aan de verkoper, hij kan hebben adviseren welke maat het beste past.
   Pas wel op dat de douane je pakket niet onderschept want dan zul je een boete moeten betalen plus het wordt vernietigd omdat het om nep (replica’s) spullen gaan.

 34. Meer antwoorden kan je altijd krijgen via de Facebookgroep Aliexpress: tips & tricks. Super handig!

 35. Mieke Lagerwerf schreef:

  Tot nu toe alles in goede staat ontvangen. Ach sommige van een mindere kwaliteit maat wat verwacht je ook voor die lage prijzen. We willen weer voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Fantastisch horloge gekocht voor 6euro. Tja als hij het dan ook al een jaar doet….

 36. Dames en Heren,

  Ik bestel nu een 6 maanden bij Ali, tot op heden van de ongeveer 30 bestellingen 1 artikel ontvangen die niet werkte, zonder problemen binnen 3 dagen geld retour gekregen.Ik kan iedereen aanbevelen bij ali te kopen, echt bijna alles te vinden, goedkoop, en ruime keuze.Met douane nooit problemen gehad, elk artikel wat ik heb besteld (ook die van ruim €50,-) werden verzonden als gift of sample wat dus betekend dat er geen waarde op de verpakking staat. Twijfel je er aan hoe een artikel wat je wilt hebben word verzonden neem dan kontakt op met de verkoper, dit doe ik namelijk bij elke bestelling boven de €20,-. Elke verkoper heeft tot nu toe zich aan zijn woord gehouden en het verzonden als gift of sample.

  Succes!

 37. Marinus schreef:

  Is gewoon lachen voor weinig geld en veel geduld scheelt het veel,diverse keren besteld naar tevredenheid.

 38. Al sinds een jaar of 2 klant daar. Ongeveer 50 keer besteld, steeds andere dingen bij verschillende shops en altijd aangekomen. Ik kijk wel naar de waardering en koop bij soms (zelfde artikel) bij een duurdere shop als daar de waardering beter is. Kortste levertijd 2 weken, langste tijd c.a.5 weken. Eén keer iets gehad wat niet de bedoeling was (gitaarelement met andere afmetingen als in de advertentie). Kostte gelukkig ook bijna niets. een keer door een foutje dubbele bestelling geplaatst. Na kort (en leuk) chatten de order hersteld. Betaling werd na 2 weken teruggestort op mijn Visa rekening. Kortom: aanrader.

 39. hallo wij hebben fuchiazaad besteld via aliepres het duurde heel lan eer ik het had en de kwaliteitis super slecht.wij hadden veel verschillende soorten besteld alles geprobeerd donker kiemen , licht kiemen , op keukenpapier wat vochtig gehouden is en bij genoeg licht en rond de 20 graden temparatuur.
  wij hebbn tot nu toe nog niet ene fuchia plantje .
  dus ik vind het troep hoe kan 1 en ander

  met vr gr Ton

  1. Hallo. Die mening deel ik ook. Veel besteld maar dat zaad is geen succes. Of wij doen wat verkeerd.

 40. jannie schreef:

  Tot op heden heel wat besteld. Betaald met Ideal. Mijn ervaringen zijn goed. Verzendtermijn van een dag of 10 tot circa 5 weken.

 41. Ik wil meerdere artikelen bestellen maar om onder de 22 euro te blijven ga ik het in meerdere bestellingen doen, nu wil ik graag weten of ik dat ook op dezelfde dag kan doen? Of wordt het dan alsnog als 2 pakket geleverd?

 42. Zeer goede ervaringen opgedaan met Ali….betalen met IDEAL, account aanmaken op Aliexpress en bestellen maar…..zelfs 3 euro netjes teruggestort gekregen vanwege een defect door beschadigde post zonder dat ik het product heb geretourneerd. Bestellingen allen tussen de 10 en 20 dagen ontvangen….wel even kijken naar de reacties van klanten voor de betreffende producten…..Ali is betrouwbaar…..geen problemen ondervonden

 43. Ik heb ook bij Aliexspress betellingen gedaan sinds kort 26-10-2016.
  Maar ik heb toch een vraag aan iedereen, als ik een bestelling aanvinkt waar moet ik dat aanvinken, is dat bij Toevoegen, of bij Bestellingen, daar achter staat ook getallen, als ik het aan klik, zie ik dat de bestelling in het winkelmandtje is geplaats, en kan ik het bedrag in euro’s zien, is dit wel oke, wie kan mij dat uitleggen of ik het goed heeft gedaan,
  graag julie mening a.u.b.

 44. Beatriz schreef:

  Maar ik heb kiespijn omdat mijn kies los zit
  Is het ook goed als ik jullie gebruiks aanwijzingen gebruik

 45. Martin schreef:

  Hoe is gratis verzending mogelijk bij de aankoop van een softcase van € 0,89?

 46. Opgelet!! Juist een boete gekregen van douane wegens namaak 250 euro!! Niets aan te doen !!!

 47. Hoi, ik wil graag een aantal dingen bestellen bij aliexpress maar ze zijn allemaal van een verschillende verkoper, nu vroeg ik me af of het dan wel allemaal in hetzelfde pakket binnenkomt?

 48. Tot op heden ongeveer 200x items besteld. Ik vind t vrij vermakelijk dat ik voor 2 euro een mooie zonnebril heb en dat tnt post m aangetekend aan huis bezorgd. En hier in Nederland 7 euro verzendkosten alleen moet betalen.

  Ik heb ondertussen van alles al gehaald.met kleding ga ik toch de referenties even lezen om te kijken of hij klein of groot uitvalt.

  1x past t hoesje v d telefoon niet. Je opent t geschil. En meestal lost t dan wel op. Schoenen voor dames of heren hoef je niet te proberen. daar zat 4 maten verschil in.

  Wat ik mij afvraag is of ik ook voor 28 euro mag bestellen. Want ik kies meestal voor gratis verzending, maar hierin worden verzendkosten doorberekend. Zit ik altijd goed. Of ik dan geen gezeik krijg. Worden de verzendkosten dus meegerekend met die 22 euro? En hoe maak ik die douane lui gelijk duidelijk dat t 22 euro plus 6 euro verzendkosten is. Door bijgesloten factuur erbij te vragen?

  Let wel op. Ook een nike teken die andersom staat levert gezeik op. Dit kun je aanvechten omdat dit waarschijnlijk door machinale controle niet goed gaat.

  Verder werkt de app prima en wil ik gebruikers aanraden om niet meteen met aankomst pakket en review te plaatsen. Kijk eerst t product aan

 49. Brigitta schreef:

  Hallo,
  Ik heb op 3 november een jas besteld bij aliexpres maar tot op heden niets ontvangen..
  Is dat gebruikelijk ?
  Of kan ik het dan wel vergeten?

  1. Kan nog wel even duren. Nog niet opgeven. Heb je er tracking bij?

 50. Matthijs schreef:

  Beste,
  Ik wil iets bestellen bij Ali (vanuit Nederland),
  maar de optie iDeal is niet aanwezig om te betalen:
  ook niet bij ‘andere betaalmogelijkheden’.
  Heeft iemand advies?
  Thanks

 51. een bestelling gedaan voor 35 euro. Kreeg een naheffing van de Belasting van 20 Euro. De Belasting is de grootste verdiener.

 52. TrouweKlant schreef:

  Ik ben een A4 Member op AliExpress met in 2016 meer dan 250 bestelde/gekochte items. En het is maar 3x voor gevallen dat een bestelling niet kwam en 2x dat ik een formulier moest invullen voor douane. Gedaan en product thuis gekregen. Ook is het van AliExpress erg handig dat als een product Niet of verkeerd of beschadigd is aangekomen, dat je een dispuut kan openen om vervolgens of je geld terug of een nieuw product.

  Wie nog geen lid is van aliExpress mist heel wat goeds.

  Wacht nu weer op 13 bestellingen. Gotta Love It!!

 53. Heeft iemand ervaring met aankoop van tuinmeubelen.
  Er staan verschillende tuinsets te koop waarbij de verzendkosten vaak ver over de 2000,- zouden zijn. Klopt dit???

 54. Maarten schreef:

  Pas een drone besteld netjes geleverd maar de stekker van de oplader bleek niet te passen (mannetje-mannetje ipv mannetje-vrouwtje)
  Geschil geopend en kreeg binnen 2 dagen m’n geld terug zonder gedoe, nu een losse oplader besteld voor ongeveer een euro en heb straks een bijna gratis drone zonder dat dat m’n opzet was.

  Verder alles altijd ontvangen en tevreden.

 55. Rianne schreef:

  Hallo! Ik heb nu een paar spullen in mijn winkelmandje, en kom in totaal VER boven de €22. Alles is wel van verschillende verkopers, dus word als het goed is apart verzonden en ontvangen. Nu vraag ik me af of de 22 euro dan nog steeds geldt?

  Ook lees ik hier verschillende mensen die een formulier moeten invullen. Kan iemand me daar meer info over geven, en wanneer je dat in moet vullen? En wat moet je dan invullen?

  Alvast bedankt!

 56. Ben op de site geweest, maar zie alles in Dollars geprijsd staan !!! Is dat bij iedereen ???

 57. Ik heb wat besteld via de app alleen er staat op mijn profiel dat er 2 artikelen zijn die in afwachting staan van een bevestiging nu heb ik een mal gekregen van aliexpress maar als ik er op klik krijg ik mijn bon wat moet ik hier mee doen en hoe moet ik het bevestigen

 58. Richard schreef:

  Wat een gezeur allemaal. Mensen willen voor een dubbeltje de mooiste spullen hebben.. Soms heb je geluk met leuke mooie producten en soms is het net iets anders dan op de foto of heb je pech als het toch anders is dan je hoopte. Voor die paar centen moet je dan niet moeilijk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.