bellen blazen

Bellenblaas zeepsop recepten

bellen blazen

Bellen blazen is leuk! Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen! En wanneer je goed zeepsop hebt dan kun je de mooiste bellen maken die ook lang heel blijven.

Wanneer je een potje bellenblaas in de winkel koopt dan is het zeepsop altijd perfect. Er komen bij hard blazen heel veel kleine belletjes uit en bij langzaam blazen hele mooie grote stevige bellen.

Bij fanatieke bellenblazers is een potje zo leeg en moet je zelf zeepsop maken om nog bellen te kunnen blazen. Vaak lukt het dan niet om dezelfde kwaliteit te krijgen als het zeepsop dat standaard in de bellenblaas zit. Hieronder vind je daarom een aantal goede recepten voor bellenblaas zeepsop om zelf te maken!

Recept voor als je de tijd hebt

Dit mengsel moet een dag rusten maar is wel erg goed! Gebruik dit recept dus als je even de tijd hebt. Je kunt hier zowel veel kleine bellen mee blazen als hele grote stevige.

 • 1 kop (200 ml) afwasmiddel
 • 8 koppen (1,6 l) warm water
 • 4 theelepels glycerine
 • 100 gram suiker

Meng de suiker met het warme water en roer goed door totdat alle suiker is opgelost. Voeg daarna het afwasmiddel en de glycerine toe en roer voorzichtig (het moet niet te veel schuimen) totdat alles gemengd is.

Laat dit mengsel een dag staan en probeer het dan uit. Het kan zijn dat je bellen te zwaar zijn en daardoor te snel naar de grond zakken. Voeg dan wat water toe en probeer opnieuw, net zo lang tot de bellen licht genoeg zijn.

Nog een recept dat een dag moet staan

Voor stevige bellenblaas zeepsop:

 • 2 liter warm water
 • 100 gram suiker
 • 150 ml dreft afwasmiddel (groen)
 • 10 gram behangplakselpoeder

Meng de suiker met het warme water totdat alles is opgelost. Voeg daarna het behangplakselpoeder toe en roer totdat dit is opgelost. Daarna roer je voorzichtig het afwasmiddel erdoor. Zorg ervoor dat het niet te veel gaat schuimen. Laat het mengsel 24 uur staan en roer af en toe even door.

Direct klaar bellenblaas zeepsop recept

Dit bellenblaas zeepsop recept is direct klaar voor gebruik:

 • ½ kop (100 ml) afwasmiddel, groene Dreft is het beste
 • 2 koppen (400 ml) warm water
 • 2 theelepels suiker

Roer de suiker door het warme water totdat het is opgelost. Voeg daarna het afwasmiddel toe en roer voorzichtig door zodat het niet te veel gaat schuimen. En klaar is je bellenblaas zeepsop!

Kant en klaar bellenblaas zeepsop

Als je niet zelf wilt gaan mengen dan kun je ook kant en klaar bellenblaas zeepsop kopen. Dit is hier bij Bol.com te koop in handige flessen van 1 liter, ook geschikt om megagrote bellen mee te maken.

Wil je megagrote bellen maken, dan kun je ook een complete set bestellen inclusief stokjes en een touw. Hier zit ook een fles bellenblaassop bij in (kijk voor de prijs op Bol.com). Ontzettend leuk voor kinderen om zich een tijd lang mee te vermaken!

Handige tips

Voor kleine kinderen die af en toe nog knoeien kun je met zo’n navulfles ook steeds hun bellenblaas heel handig bijvullen (tot net boven het oogje, dan kunnen ze heerlijk blijven blazen en morsen ze minder).

Extra tip tegen het morsen: plak of bind het bellenblaaspotje vast aan een paal of tafelpoot. Zo blijft het rechtop en wordt er stukken minder mee geknoeid.

Vergelijkbare berichten

27 reacties

 1. Markman schreef:

  Wat een leuk artikel. Wij hebben wat potje bellenblaas gekocht die vullen we nu bij met dit recept! Erg leuk. Mieke Markman

 2. Dimitri schreef:

  Hoeveel suiker moet er in het eerste recept? Dat zie ik nergens staan. Mvg Dimitri

  1. Gratis-Tips.nl schreef:

   Bedankt voor het opmerken. De hoeveelheid suiker is daarnet toegevoegd aan het recept.

 3. Inderdaad hoeveel suiker moet er in het eerste recept?

 4. We hebben de snelste belleblaas gemaakt.De beste en goedkoopste belleblaas ooit!

 5. Erg handig de belen blaas recepten ♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡bedankt

 6. Janneke schreef:

  Super Dank. We hebben nu mooie bellen, prachtige kleuren, lange ook. De bellenblaas gemaakt met het eerste recept. Nu spat de bel steeds uiteen voordat deze loslaat. Heeft iemand een tip welk ingrediënt moet worden toegevoegd?

  1. Marian schreef:

   Dat heb ik inderdaad ook; het begin lijkt goed, maar de bel spat uit elkaar voordat hij los komt van de ring…
   Ligt dat misschien aan het soort afwasmiddel? Ik heb gewoon eigen merk gebruikt en het mengsel wel een dsg laten staan…

 7. Hallo! DAnkjewel voor het delen van de recepten, het is echter voor de grote bellenblaas, met de stokken en touwtjes, niet sterk genoeg.
  Ik denk dat ik met glycerine moet gaan werken, maar is dat wel milieuvriendelijk?
  Ik heb het nu met ECover sop gemaakt, dat is natuurlijk ook niet zo sterk als Dreft. Maar zo zonde als we met plezier maken wel de aarde beschadigen.
  Ik zou dus super gebaat zijn bij een eko friendly recept!

  1. Glycerine is een mengsel van ongeveer 20% water en 80% glycerol.
   Glycerol maakt ook de verbindingen in roomboter (1 glycerol maakt verbinding met 3 vetzuren)
   Dus ja. Is gewoon natuurlijk!

 8. Joop Kramer schreef:

  Dank voor recept, mijn bellen spatten zonder glycerine uitelkaar
  Wat moet ik doen?
  Echte dreft gebruikt!

 9. Snel recept zonder glycerine lijkt inderdaad niet te werken

 10. Fernande schreef:

  Goed idee maar onze vraag is: maakt het geen vlekken op kleding?
  Wij zouden graag bellenblazers gebruiken tijdens de huwelijksceremonie maar op de gekochte potjes staat dat dit vlekken nalaat en er niet uit gaan. Is er dan een vlekkeloze oplossing? Het zou zonde zijn voor de mooie kostuums .

  1. Marijke schreef:

   Bij de feestwinkel zijn er speciale bellenblazen te koop die geen vlekken geven.

 11. Ik heb het bovenste recept gemaakt en uitgeprobeerd met een grote bellenbaasring. Het worden héle mooie grote bellen, maar zodra ze los moeten laten van de bellenblaasring spatten ze uit elkaar. Wie heeft een tip om dat te voorkomen? En… alvast bedankt!

 12. Ik heb ook het bovenste recept gemaakt en twee stokken met een gevlochten katoendraad gebruikt. (Dus twee stokken met draad ertussen met verhouding 1:2, dus een koord van 60 cm en van 120 cm.)

  Het werkt goed voor sterke bellen te maken. Bellen tot 3 meter. Hartstikke leuk. Echter zoals veel berichten hierboven ook aangeven gaan de bellen niet dicht en spatten uiteen.
  Beetje jammer voor de kinderen. Ze willen ze graag zien wegwaaien…

  Kan iemand een bericht plaatsen wat hieraan te doen is?

 13. Annette schreef:

  Ik heb het tweede recept gebruikt voor kleine bellen en hele grote bellen met stokken en een katoenen veter. Het ging echt super goed en hebben er veel plezier mee gehad tijdens de Koningsspelen. Je kunt meerdere grote mooie gekleurde bellen er uit halen en ze gaan mooi de lucht in.

 14. 3e recept (direct klaar) gebruikt…..super, grote mooie bellen

 15. welk soort draag moet je gebruiken om zelf stokken te maken. Katoen of wol?

 16. Sander schreef:

  Verdubbel de dreft en de Glycerine van het eerste recept, dan blijven de bellen heel. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.