De slechtste Sint Maarten traktaties
|

Deze Sint Maarten traktaties zouden VERBODEN moeten worden

De slechtste Sint Maarten traktatiesHet is altijd weer een verrassing met welke Sint Maarten traktaties jouw kinderen dit jaar weer thuiskomen na hun lampionnentocht. Kinderen hopen meestal op grote hoeveelheden snoep. Maar soms komen ze ook met hele leuke traktaties voor Sint Maarten thuis die gezond zijn en toch erg leuk zijn. Leuk als mensen zo creatief zijn!

Maar het kan ook andersom. Bij sommige traktaties vraag je je serieus af wat er in het hoofd van de gever is omgegaan.

Hieronder vind je een rijtje van de 10 slechtste traktaties (volgens kinderen en ouders):

10 – Geld

Geld geven is lekker makkelijk. Maar meestal hebben de kinderen er niet zo veel aan. Mogen ze eindelijk snoepen en dan krijgen ze geld! Het moet in de spaarpot en komt pas op hun 18e weer vrij. Niet populair dus.

9 – Mandarijnen

Ouders kunnen het nog wel waarderen als je hun kinderen fruit geeft. Maar laat je de kinderen kiezen dan gaan ze meestal liever voor snoep.

8 – Rozijntjes

Hetzelfde geldt voor rozijntjes. Dit zijn gewoon gedroogde druiven. Voor de jongste kinderen is het vaak nog wel interessant om zo’n gekleurd doosje te krijgen. Maar oudere kinderen weten precies wat erin zit: rozijnen. En dat is geen snoep!

7 – Los snoep

De kinderen lopen vaak door regenachtig weer. Er komt al snel een beetje vocht bij dat losse snoep in hun tas. Geef je ze een handvol dropjes of wat losse spekken, dan kun je je voorstellen dat een paar deuren verderop alles aan elkaar vastplakt. Niet fijn om op te eten… Wil je toch los snoep geven, verpak het dan in een (boterham)zakje.

6 – Stickers

Zie hierboven. Het regenachtige weer. Stickers zijn vaak al nat voordat ze thuiskomen. Ook gaan ze vaak los en plakken aan het snoep in de tas, waardoor ze niet meer bruikbaar zijn.

5 – Oud snoep

Dat snoep wat vorig jaar opgehaald is met Sint Maarten en er niet lekker uitzag. Of een zak snoep die ooit is gekocht maar nooit op is gekomen om dezelfde reden. Lekker makkelijk om dat nu aan de kinderen aan de deur mee te geven. Ben jij ervan af. Maar ondanks dat snoep volgens de verpakking nog houdbaar is proef je het wel dat het lang gelegen heeft.  Als je het al uit de verpakking krijgt.

4 – Pen met reclame erop

Leuk om aan je zakenrelaties te geven. Maar de kinderen komen aan de deur om snoep. Die geef je toch geen relatiegeschenk?!

3 – Tandpasta

Serieus? Dat snoepen slecht voor je tanden is, weet vrijwel ieder kind. Maar een tube tandpasta is geen leuk cadeautje, dat heeft iedereen gewoon standaard in huis.

2 – Blikje drinken

Vast goed bedoeld om drinken te geven in plaats van iets te snoepen. Maar een pakje of blikje drinken is zwaar en neemt veel plek in. Als er nog meer mensen op de route op hetzelfde idee zijn gekomen sjouwen de kinderen zich een breuk.

1 – Religieuze folders

Wel slim bedacht: zo hoef je zelf niet langs de deuren om de blijde boodschap te verkondigen. De kinderen komen gewoon naar jou toe! Maar weet dat het door de meeste mensen absoluut niet gewaardeerd wordt.

En jij?

Wat ben jij tegengekomen in de tassen van je kinderen? Laat het hieronder weten!

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Pierre schreef:

    idd, een pen met reclame erop. Nog niet eens van een eigen bedrijf maar een gebruikte die ze zelf ooit meegejoept hebben aan een receptie.

    En een geplette banaan waardoor er nog meer plezier aan St maarten te beleven was, het op de hand wassen van de lievelingsrugzak 🙂 Dus, ja. Zeer herkenbaar dit lijstje. Leuk, “het gebeurt dus niet alleen bij dat ene huis bij mij om de hoek ….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.