Met deze spelletjes wordt je kinderfeestje echt een Feest!

Als kind is het heel bijzonder wanneer je jarig bent. Veel mensen komen op visite, er is taart en andere lekkere hapjes en je krijgt cadeautjes. En je mag ook nog eens een paar kinderen van je klas uitnodigen!

Als ouder wil je er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kind een leuke verjaardag heeft. Maar wat zijn nou leuke activiteiten voor een kinderfeestje? Gratis Tips helpt je op weg!

 

Koekhappen

Span een touw tussen twee punten. Snijd een aantal plakken van een ontbijtkoek af en hang elke plak met een touwtje aan het reeds gespannen touw. Let erop dat de plakken koek zo hoog hangen dat de kinderen er met hun mond bij kunnen komen.

De kinderen mogen om de beurt koekhappen. Degene die aan de beurt is moet met de handen op de rug een hap uit een plak koek nemen. Als dit gelukt is dan mag het kind de koek losmaken en opeten.

Een moeilijker variant is om de hele koek met de handen op de rug op te eten. Wanneer de kinderen wat ouder zijn is het ook leuk om met een blinddoek voor te koekhappen.

 

Snoephappen

Hiervoor vul je een bak met ongeveer 10 centimeter diep water. Vervolgens doe je er een aantal snoepjes in. Gebruik hiervoor snoepjes die verpakt zijn in papier. Zoals bijvoorbeeld lollies of toffees.

De kinderen mogen om de beurt, met de handen op de rug of naast de waterbak, proberen met hun mond een snoepje uit de bak te pakken.

Tip: voor erg jonge kinderen of kinderen die bang zijn voor water kun je het makkelijker maken door een heel dun laagje water in de bak te doen zodat de snoepjes net onder water liggen.

 

Ballonnenwedstrijd

Blaas een aantal ballonnen op of laat de kinderen deze opblazen. Vervolgens doe je om elke ballon een touwtje en bind je bij elk kind een ballon met het touwtje aan de enkel vast.

Nu kan de wedstrijd beginnen! De bedoeling is om op de ballon van een ander kind te gaan staan zodat deze knapt en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je eigen ballon heel blijft. Degene die als laatste een hele ballon heeft is de winnaar.

 

Taart versieren

Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Een cake
  • Spuitbus met slagroom
  • Spul om te versieren zoals hagelslag, stukjes fruit of taartdecoratie

Snijd de cake in plakken en doe de plakken op bordjes. Smeer de plakken in met een dun laagje slagroom zodat de decoraties beter blijven plakken.

Nu mag ieder kind zijn of haar eigen taartje maken met behulp van de stukjes fruit, hagelslag en wat er verder op tafel staat. En na het versieren mag iedereen zijn of haar eigengemaakte taartje opeten natuurlijk.

 

Speurtocht organiseren

Veel kinderen vinden een speurtocht ontzettend leuk om te volgen. Het is betrekkelijk eenvoudig om een speurtocht uit te zetten en ze zullen er erg veel lol aan hebben.

Bedenk van tevoren na over de route en hoe je de richting aan gaat geven. Je kunt bijvoorbeeld werken met stukjes gekleurd garen om aan te geven of de kinderen links- of rechtsaf moeten. Ook kun je met krijt pijlen op de weg aangeven. Dit hangt ook af van de omgeving waarin de speurtocht wordt gehouden.

Zorg voor een schat halverwege en/of aan het einde van de route. Dit kan bijvoorbeeld een zakje snoepjes zijn die is ingegraven in de grond. Je kunt bijvoorbeeld met een dubbel touwtje of een briefje aangeven dat er een schat in de buurt zou moeten zijn.

Zorg bij jonge kinderen voor begeleiding tijdens de speurtocht. Voor oudere kinderen kan het ook leuk zijn als een paar kinderen de speurtocht uit mogen zetten voor de andere kinderen.

 

Jouw ervaring

Hoe heb jij het feestje van je kind georganiseerd? En hoe vonden de kinderen het? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Marlies schreef:

    Wat een leuke tips! Deze kan ik mooi gebruiken voor het kinderfeestje van mijn dochter volgende week. 🙂

  2. kinderfeest yourchichi schreef:

    Misschien is het ook een idee om het feestje niet bij u thuis te vieren Kidsfeestje make-up belevenis leerzaam en leuk! ook voor de allerkleinsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.