Zwanger en misselijk? Volg deze gouden tips!

Wanneer je zwanger bent kan het gebeuren dat je periodes van misselijkheid hebt. Meestal heb je hier de eerste drie maanden van de zwangerschap last van en verdwijnt het later in de zwangerschap. Sommige vrouwen hebben alleen last van een misselijk gevoel. Anderen moeten voortdurend overgeven.

Er zijn wel medicijnen verkrijgbaar tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap, maar het is niet verstandig om deze de eerste drie maanden van je zwangerschap te gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips die je wellicht kunnen helpen tegen gevoelens van misselijkheid en braken terwijl je zwanger bent.

Eten

Wanneer je honger hebt en gaat eten dan krijgt je maag vanuit lege toestand ineens een grote hoeveelheid voedsel te verwerken. Beter is het om kleine porties te eten en dan verdeeld over de dag. Zo is je maag nooit echt leeg en krijgt je maag ook niet ineens veel te verstouwen wanneer je gaat eten.

Voel je je echt niet lekker en kun je maar weinig binnenhouden, eet dan gedroogd fruit of beschuit. Zet gemberthee van een stuk gemberwortel. Gember staat bekend als antibraakmiddel.

Wanneer je weinig eetlust hebt dan kan het helpen om voor het eten aan een stukje te wandelen. Buitenlucht is goed voor je en bovendien versterkt het de eetlust.

Zorg ervoor dat je voldoende chroom binnenkrijgt. Dit zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Chroom zit o.a. in bruine rijst, kaas, granen en vlees.

Opstaan

Leg ’s avonds naast het bed wat droge koekjes (theebiscuit) voor de volgende morgen. Wanneer je wakker wordt kun je liggend in bed een stuk of drie koekjes eten voordat je opstaat. Dit helpt vaak tegen een misselijk en duizelig gevoel bij het opstaan.

Drinken

Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en dat je altijd vocht bij de hand hebt. Neem een klein flesje bronwater mee als je de deur uitgaat en trakteer jezelf thuis regelmatig op een glas roosvicee of vruchtensap. Maak er een gewoonte van om regelmatig wat drinken te pakken. Thee en koffie kun je beter vermijden omdat deze dranken misselijkheid en braken kunnen verergeren. Bovendien remmen ze de ijzeropname. Kruidenthee kun je wel drinken, mits je voldoende varieert.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.