Tips bij het kopen van een boormachine

Boormachines zijn er in verschillende soorten en maten.
Wanneer je een boormachine wilt kopen zijn er een aantal dingen waarop je moet letten om zoveel mogelijk plezier van je aankoop te hebben.

Boormachine met of zonder accu

Met een accuboormachine ben je mobieler. Je hebt geen last van een stroomkabel en je kunt overal boren zonder dat er een stroomvoorzienng in de buurt is. Het nadeel van een accuboormachine is dat deze vaak minder krachtig is. Een accuboormachine is dan ook vooral aan te raden voor als je enkel af en toe kleine klusjes hebt.

Boren in hout, steen of anders

Het boren in steen of beton vraagt veel meer kracht van een boormachine dan het boren in hout. De kracht kun je aflezen aan het aantal Watt. Hoe meer Watt, hoe krachtiger de boormachine.

Extra: hamerboor of klopboor

Wanneer je een elektrische klopboormachine koopt dan boort de machine met een kloppende beweging. Hierdoor gaat de boor makkelijker door het materiaal heen.

Een hamerboor is nog een stapje zwaarder en boort veel rustiger en sneller in hard beton. Een klopboor is meer geschikt voor precisiewerk en kleinere gaten.

Set boortjes/bitjes

Vaak worden er extra accessoires geleverd bij een boormachine, zoals een setje boren. De kwaliteit is niet altijd optimaal, maar vaak voldoen deze boortjes wel voor de eerste paar keer boren. Een extra setje is echter geen overbodige luxe.

Extra accu

Wanneer je een accuboormachine aanschaft is het zeer praktisch om een extra accu aan te schaffen zodat je deze meteen kunt wisselen wanneer de ene accu leeg is.

Prijzen en advies

Er zijn diverse merken en klassen boormachines te koop. In veel bouwmarkten en tegenwoordig ook bij diverse internetwinkels kun je terecht voor een passend advies.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.