Tips voor het aanleggen van kunstgras

Het komt steeds vaker voor in de Nederlandse tuinen; kunstgras. Kunstgras heeft vele voordelen ten opzichte van gewoon gras. Zo ziet het er langdurig goed uit, hoef je het niet te onderhouden en bespaart het je veel tijd en geld. Het aanleggen van kunstgras kan echter een tijdrovende klus zijn. Daarom hebben wij enkele tips opgesteld om je te helpen bij het aanleggen van kunstgras!

Juiste omstandigheden

Het aanleggen van kunstgras moet uiterst zorgvuldig gebeuren. Er zijn een aantal omstandigheden waar je extra op moet letten tijdens het aanleggen, zoals voldoende afwatering, een drukvaste en waterdoorlatende ondergrond en de temperatuur. De temperatuur van de buitenlucht mag beslist niet kouder dan 5 graden Celsius zijn. Dit is namelijk te koud om het kunstgras aan te leggen. De gewenste buitentemperatuur ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius.

Gereedschappen

Zorg ervoor dat je, voordat je aan de klus begint, al de gereedschappen bij de hand hebt die je voor het aanleggen van het kunstgras nodig hebt. Om je te helpen bij het uitvogelen van de benodigde gereedschappen hebben wij je alvast geholpen:

  • Kunstgraslijm
  • Rolmaat
  • Stanley mes met haakmesjes
  •  Lijmband en lijmkam
  • Kitpistool

Ondergrond leggen

Dit is één van de belangrijkste stappen in het aanlegproces van kunstgras. Door de ondergrond zorgvuldig aan te leggen voorkom je dat wortels en onkruid door de kunstgras naar boven komt. Tevens zorg je er voor dat er geen deuken in het kunstgras komen wanneer er gebruik wordt gemaakt van het kunstgras voor bijvoorbeeld het spelen van kinderen of huisdieren.

Heb geduld

Heb je het kunstgras eenmaal aangelegd? Heb dan geduld! Het duurt namelijk eventjes voordat het kunstgras volledig uitgewerkt is. De naden moeten eerst drogen om zo te zorgen voor een perfecte uitstraling. Zorg er dus voor dat er zo’n 24 uur na het aanleggen geen gebruik wordt gemaakt van het kunstgras. Ook uw huisdieren moeten in deze 24 uur niet over het kunstgras lopen, omdat zij de naden kunnen beschadigen.

Wees zuinig

Wees zuinig op je kunstgras! Het is namelijk een redelijke investering die je bij het zuinig gebruiken ervan er gemakkelijk uithaalt. Ga niet met scherpe voorwerpen of bijvoorbeeld een sigaret het kunstgras op. Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan je kunstgrasveld dus zomaar beschadigen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.