Hulp nodig bij het zoeken naar een goede financieel adviseur?

Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur. Zeker als je zelf weinig kennis hebt van de regels en mogelijkheden op financieel gebied. Een gesprek met zo’n adviseur is vaak gratis en vrijblijvend, dus zeker aan te raden. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van een goede financieel adviseur.

Kies een gecertificeerd adviseur

Er zijn verschillende keurmerken. Wanneer je op zoek bent naar een hypotheekadviseur, controleer dan of deze in het bezit is van het SEH-keurmerk. Voor financieel adviseurs geldt het FFP- en/of het MFP-keurmerk.

Klachten

Controleer of je tussenpersoon is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Bij geschillen kun je natuurlijk altijd naar de rechter stappen, maar via de de binnen Kifid werkzame Ombudsman en Geschillencommissie kan er in overleg met de betrokken financiële dienstverlener, sneller tot een oplossing worden gekomen.

Duidelijkheid van het advies

Hoe duidelijk is het advies dat je hebt gekregen? Is de gebruikte taal helder en begrijpelijk? Neemt hij of zij de tijd en moeite om onduidelijke termen en vakjargon uit te leggen?

Zorgvuldigheid

De financieel adviseur moet vragen naar uw inkomsten en uitgaven en niet met landelijke gemiddelden werken. Worden hierbij ook alle risico’s in acht genomen zoals de kans op arbeidsongeschiktheid en overlijden? Wordt er rekening gehouden met eventuele veranderingen in je (financiële) situatie zoals een huwelijk of de geboorte van een of meer kinderen?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hier is prima gratis advies te vinden betreffende financiën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.