Goedkoop geld lenen

Wanneer je advertenties van leningen bekijkt wordt vaak gestunt met hele lage tarieven. Het bedrag dat je uiteindelijk maandelijks af moet lossen is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en kan dus per persoon verschillen. Vraag daarom altijd een offerte aan voor meerdere leningen zodat je deze leningen makkelijker met elkaar kunt vergelijken.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt voor het doen van grote aankopen ineens. Bij een persoonlijke lening betaal je een maandelijks bedrag terug aan de bank als aflossing. Vaak krijg je korting op het rentepercentage wanneer je een extra verzekering afsluit bij de bank. Informeer daarnaar.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet krijg je. Ook voor een doorlopend krediet geldt dat je vaak een korting ontvangt op het rentepercentage bij het afsluiten van een extra verzekering.

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is over het algemeen goedkoper dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Hiervoor moet je wel naar de notaris, dus voor kleinere bedragen is het raadzamer om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Bij een tweede hypotheek geldt vaak dat je die alleen maar mag afsluiten bij de bank waarbij je ook je huidige hypotheek hebt ondergebracht. Soms kan het interessant zijn om de gehele hypotheek bij een nieuwe bank onder te brengen.

Bovendien zijn er verschillende hypotheekvormen waaruit je kunt kiezen, elke met hun eigen voor- en nadelen. Het is erg belangrijk je van tevoren goed te laten informeren. Vraag hierbij informatie aan over de diverse vormen en eventueel bij diverse banken, zodat je een goed gefundeerde beslissing kunt nemen.

Andere vormen van lenen

Naast bovengenoemde vormen van geld lenen zijn er ook nog andere manieren om geld te lenen. Denk hierbij aan:

  • een credit card
  • kopen op afbetaling
  • leasen
  • huurkoop

Voor alle bovenstaande vormen van geld lenen geldt dat je je van tevoren goed dient te informeren over de voorwaarden die horen bij de lening, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.