Geld lenen ondanks een BKR-notering

Wanneer je een BKR notering hebt dan betekent dit dat je in het verleden niet voldaan hebt aan je financiële verplichtingen. Toch is het soms mogelijk om ondanks een negatieve BKR notering toch geld te lenen.

Lenen ondanks BKR notering?

Het BKR (Bureau Krediet Registratie) registreert welke kredieten consumenten afgesloten hebben. Geldverstrekkers kunnen deze gegevens opvragen om zo te bepalen of het verantwoord is om een bepaalde consument geld te lenen. Óf een instantie uiteindelijk een lening verstrekt bepaalt deze uiteindelijk zelf.

Een BKR notering wil namelijk niet altijd iets zeggen over de kredietwaardigheid van een persoon. Wanneer het om een incident gaat kan het zijn dat men alsnog besluit om jou een lening te verstrekken.

Hoeveel kan ik lenen?

De hoogte van het bedrag dat je kunt lenen en of dat tegen dezelfde voorwaarden kan als bij mensen die geen BKR notering hebben dien je te overleggen met je financier. Met een onderpand (zoals bijvoorbeeld een eigen huis) is het vaak makkelijker. Hiermee kunt u eventueel een lening op hypothecaire basis verkrijgen.

Offertes aanvragen

De ene kredietverstrekker hanteert strakkere regels dan de andere. Het kan dus de moeite waard zijn om meerdere offertes op te vragen bij verschillende banken en geldverstrekkers. Aan het opvragen van offertes zijn geen kosten verbonden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.