Geld lenen als student

Als student heb je het meestal niet zo breed. Wanneer je recht hebt op studiefinanciering dan heb je een niet al te ruime beurs voor uit- of thuiswonenden. De IB-Groep biedt ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een lening naast je studiefinanciering. Maar er zijn steeds meer studenten die daarnaast ook nog extra geld lenen.

Studenten en lenen

De tijd dat je voor iets ging sparen als je het wou hebben is voorbij. Steeds meer jongeren sluiten een lening af voor bepaalde zaken. Met het uitzicht op een goede baan is het ook niet zo risicovol om geld te lenen omdat je er van uit kunt gaan dat je deze lening na je studie zonder problemen weer kunt aflossen.

IB-Groep

De IB-Groep is een van de goedkoopste aanbieders voor het afsluiten van een lening. Het rentetarief is aantrekkelijk en je hoeft pas te beginnen met het aflossen van deze lening zodra je je studie hebt afgesloten. Ook is de hoogte van het maandelijks af te lossen bedrag afhankelijk van je inkomen. Mocht je meteen na je studie nog geen goedbetaalde baan hebben dan kun je nog even wachten met aflossen.

Lenen van je ouders

Wanneer je ouders wat geld kunnen missen is dit een aantrekkelijke optie. Je ouders berekenen waarschijnlijk geen rente of een hele lage rente. Indien dit binnen de mogelijkheden ligt zijn ouders vaak wel bereid tot het verstrekken van een lening, zodat hun kind tijdens de studie niet al te veel tijd kwijt is aan bijbaantjes om het hoofd boven water te kunnen houden.

Lenen van een bank

Het is voor studenten uiteraard ook mogelijk om geld te lenen bij een bank. Banken hebben vaak speciale aanbiedingen voor studenten, de zogenaamde studentenlening of studentenkrediet. Bij veel van dit soort aanbiedingen wordt de mogelijkheid aangeboden om de lening pas na je studie af te lossen. De mogelijkheden en de rentepercentages kunnen nogal verschillen per bank. Het kan dus erg voordelig zijn om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.