Middeltjes tegen hoesten

hoesten

Heb je last van een kriebelhoest, een droge of een vastzittende slijmhoest?

Hoesten kan erg vervelend zijn, vooral wanneer dit je uit de slaap haalt of wanneer hoesten veel pijn doet.

Gelukkig zijn er allerlei middeltjes tegen hoesten op de markt. Een aantal daarvan bespreken we op deze pagina. Maar laten we allereerst beginnen met middeltjes of manieren die je zelf kan toepassen en die mogelijk je hoest bestrijden.

Wat kan je zelf doen tegen hoesten?

Breng de luchtvochtigheid in je huis naar een goed niveau. Is de lucht in je woning te droog? Dan kan dit ervoor zorgen dat je luchtwegen gaan irriteren waardoor je gaat hoesten.

Er zijn speciale stoomapparaten die de luchtvochtigheid op peil houden. Een luchtvochtigheid van 40 tot 50% is gezond.

Heb je last van kriebelhoest? Los dan wat honing op in warm water en drink dit op. Je keel wordt hier lekker soepel door en honing werkt verzachtend.

Een ander probaat middel is laurierdrop. Daarnaast is het belangrijk om altijd tussen schone lakens te liggen. Was minimaal eens per week je beddengoed. Het hoesten kan namelijk veroorzaakt worden door een huisstofmijtallergie.

Broomhexine voor vastzittende slijmhoest

Broomhexine is zowel in drank,- druppel en tabletvorm verkrijgbaar. Dit middeltje verdunt het slijm in de longen, waardoor je het veel gemakkelijker weer kan ophoesten.

Het middel wordt veel gebruikt bij mensen met COPD en taaislijmziekte. Maar het werkt ook goed bij mensen die last hebben van een vastzittende hoest waarbij veel slijm opgehoest wordt. Bij inname merk je al redelijk snel dat je slijm dunner wordt.

Tabletten neem je in met voldoende water en de druppels kan je door drinken of eten mengen. Broomhexine in drankvorm meet je af met een maatbeker.

Doordat het slijm in de longen en luchtwegen dunner wordt, kunnen mensen met een vastzittende hoest gemakkelijker het slijm ophoesten.

Vogel hoestspray voor vastzittende hoest

Een ander middel dat goed werkt tegen een vastzittende hoest is de A. Vogel Hoestspray. Deze spray verdunt namelijk het slijm en daardoor kan je dit veel gemakkelijker ophoesten.

Deze spray bevat overigens alleen natuurlijke ingrediënten. Ideaal voor onderweg, op het werk of thuis in je slaapkamer.

Dropdrank

Een probaat middeltje tegen hoesten is dropdrank. Hierin zitten meerdere ingrediënten zoals anijs, zoethout en salmiak.

Dropdrank werkt net wat anders dan Broomhexine, het middel tegen vastzittende hoest. Het stimuleert namelijk de aanmaal van slijm. Daardoor kan je veel gemakkelijker slijm ophoesten en zo de mogelijke oorzaak, een bacterie of lichaamsvreemde stof, verwijderen.

Omdat het middel zo goed werkt heb je het ook maar een aantal dagen nodig. Is de hoest echter na 2 weken nog niet verdwenen? Raadpleeg dan een arts.

Middel tegen droge hoest van A. Vogel

Bij een droge hoest wordt er geen slijm geproduceerd. Een droge hoest kan kriebelhoest zijn. Meestal wordt een droge hoest veroorzaakt door een infectie. Dit kan een griep- of verkoudheidsvirus zijn.

Soms wordt een droge hoest veroorzaakt door iets anders zoals een te droge lucht, roken of vuile stoffen/dampen in de lucht.

Droge hoest wordt gekenmerkt door een irritatie in de keelholte. Het keelslijmvlies is geïrriteerd. Om droge hoest te verhelpen moet de irritatie weg worden gehaald. Gebruik dan een speciale hoestspray van bijvoorbeeld A. Vogel. Je sprayt je keel in en daarmee leg je een beschermend laagje in de keel. Het werkt verzachtend en neemt de hoestprikkel weg.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.