Hondenbench

De bench als een box voor je puppy

De bench is een handig hulpmiddel in de opvoeding van je puppy.

Veel mensen hebben bij een bench in eerste instantie een negatief gevoel. Je sluit je hond toch niet op?

Op zich wel grappig, want voor een baby vinden we het geen probleem om een box te gebruiken. Waarom dan geen bench voor een hond?

Het is de bedoeling dat je hond zich fijn voelt in de bench en dat het een veilige plek is voor je pup om tot rust te komen. Gebruik de bench dus nooit als strafplek.

Je zult merken dat het gebruik van een bench voor zowel jou als de pup erg fijn is. Als je het goed aanpakt zal je puppy uiteindelijk uit zichzelf naar de bench toegaan als hij moe is.

Zindelijkheidstraining

Het begint al met de zindelijkheidstraining. In principe is elke hond zindelijk te krijgen, maar door gebruik te maken van een bench kun je het proces van zindelijk maken aanzienlijk versnellen.

Een hond bevuilt van nature niet zijn eigen nest en zal alleen in uiterste nood zijn behoefte doen wanneer hij in de bench zit. Maar zover laat je het natuurlijk niet komen!

Door de hond ’s nachts en wanneer je weg bent in de bench te doen voorkom je ongelukjes in huis. Dit is voor jezelf natuurlijk erg prettig, want het scheelt jou schoonmaakwerk.

Voor de pup is het ook fijn want door het gebruik van de bench voorkom je ongelukjes in huis en is het voor de hond sneller duidelijk dat er buiten geplast en gepoept kan worden en binnen niet.

Alleen zijn

Wanneer je je puppy alleen thuislaat kan er van alles gebeuren. Ook al heb je je huis nog zo puppyproof ingericht. Denk maar eens wat er kan gebeuren als je bankstel of je kussens ontdekt worden door een bijtgraag puppybekje.

Voor veel probleemgedrag van de hond geldt dat dit gedrag ooit aangeleerd is.

Wanneer je hond nooit de kans heeft gekregen om zijn tanden in je bankstel te zetten of om je vloerkleed aan stukken te trekken zal dit ook niet gauw gebeuren wanneer je hond als ie volwassen is een keer zonder toezicht alleen gelaten wordt.

Misschien heb je er zelf geen problemen mee wanneer je bankstel of je vloerkleed gedeeltelijk in de maag van je hond belandt, omdat het toch oud spul is bijvoorbeeld. Maar je puppy zelf kan ook gevaar lopen door van alles en nog wat binnen te krijgen. Hij kan zich verslikken of ziek worden als hij vreemde voorwerpen inslikt.

Ook bestaat er de kans dat hij verwondingen oploopt. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Je kunt met een gerust hart even de deur uit wanneer je puppy veilig in de bench ligt te slapen.

Veilige plek

Wanneer je kleine kinderen of andere huisdieren hebt rondlopen in huis dan is de bench juist een veilige plek voor je pup om zich in terug te trekken als hij rust nodig heeft. Je zult zien dat hij hier regelmatig gebruik van maakt.

Leer je kinderen dan ook dat ze de pup niet mogen storen wanneer deze in de bench zit.

Het kan voorkomen dat je hond op latere leeftijd een keer opgenomen moet worden bij de dierenarts in verband met ziekte. Honden verblijven daar ook in benches en zo’n verblijf is voor je hond stukken minder stressvol wanneer hij al gewend is aan een bench.

Ook is de bench handig wanneer je hond thuiskomt en rustig aan moet doen in verband met herstel.

Daarnaast kun je een bench ook in de auto gebruiken om je hond veilig in te vervoeren.

Je zult merken: zodra je puppy eenmaal gewend is aan de bench dan is de bench voor hem geen strafplek, maar een eigen veilige plek waar hij ongestoord kan eten, slapen en tot rust kan komen.

Belangrijk

Het is erg belangrijk om altijd de halsband van je hond af te doen voordat je de hond in de bench alleen achterlaat. Je hond kan namelijk met de halsband ergens achter blijven haken wat verstikking tot gevolg kan hebben.

Dit geldt overigens ook voor andere situaties waarin je even geen toezicht hebt over je hond, zoals autorijden en alleen thuisblijven. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: doe in die situaties altijd de halsband af!

Een overzicht van benches en bijbehorende prijzen vind je hier bij Bol.com.

Heb je nog vragen?

Of wil jij je ervaringen met het gebruik van een bench delen? Laat het dan hieronder weten!

Bewaren

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. wij gaan het ook maar eens proberen zon bench. onze beagle was in het begin heel lief maar bijt nu onze spullen kapot steeds als we weg zijn we werken allebei part time dus hij is niet lang alleen maar lang genoeg om zich te gaan vervelen. al die tijd nog maar 1 ongelukje gebeurt dus dat valt mee maar het bijten is vervelend. hoe lang kan de hond alleen blijven in de bench want hij moet eigenlijk wel 2 morgens in de week alleen kunnen zijn wegens ons werk. groetjes en bedankt. erika

 2. Lilian schreef:

  Ik zou mijn Leolux bank wel uit de buurt houden van een bijtgrage puppy.

 3. gerda oostergetel schreef:

  ik ga eind april naar mijn kinderen als ze hun hond krijgen.Ik heb belooft dat ik in die week de hond in de gaten zou houden ivm met het zindelijk maken .Nu hebben zij ook een gastenverblijf waar ik slaap en woon kan ik de hond daar zindelijk maken of is het beter om hem bij het gezin met 2 kleine kinderen te houden.het wordt en colden retriver.

 4. veronique schreef:

  beste sinds een paar dagen hebben wij een golden retriever pupy in huis ze hadden ons ook aangeraden om een bench te plaatsen maar gisteren is er iets gebeurd ze bleef met haar snoet en tandje in de bench vastzitten wat moeten wij nu doen ik durf ze er niet meer in laten boven heeft ze ook een bench en daar gaat het wel

 5. E.Derks schreef:

  Hallo,.. kan het zijn dat kwijl van mijn hond de bench aantast? ik heb de bench nu 3 weken, de vorige had ik ook 3 weken, en nu weer hetzelfde probleem.
  B.V.D. Elly

 6. Je kind doe je ook wel eens in de box om je kind rust te geven en zelf ook even de handen vrij te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.